Bodø/Glimt ontkent voordeel: 'Ajax-spelers zijn kunstgras gewend'

Reacties

Ajax speelt donderdagavond in de Conference League de lastige return op het kunstgras van Bodø/Glimt. Volgens de Noorse middenvelder Patrick Berg hoeft dat echter niet per se een groot voordeel te zijn.

Bodø/Glimt ontkent voordeel: 'Ajax-spelers zijn kunstgras gewend'
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

Berg vindt het lastig om een duidelijke favoriet aan te wijzen voor de tussenronde van de Conference League. De controleur denkt ook niet dat de ondergrond een rol gaat spelen. 'Ik weet niet of wij morgen favoriet zijn, maar ik denk dat de meeste Ajax-spelers wel bekend zijn met kunstgras', vertelt de aanvoerder tijdens de persconferentie.

Ook Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen verwacht een gelijkopgaande wedstrijd. 'Ajax is een ploeg met een bijzondere speelstijl, heel aanvallend. Ik denk niet dat er grote verschillen zullen zijn met de vorige wedstrijd. Misschien zijn ze nu wat voorzichtiger en gaan ze meer op de counter spelen.'

'Wij zullen in ieder geval trouw blijven aan onze eigen speelstijl', gaat Knutsen verder. 'Het was heel vervelend om vorige week die twee late treffers te incasseren, maar we hadden wel het gevoel dat we een goede prestatie hadden geleverd.'

Knutsen hoopt dat de sfeer in Noorwegen de doorslag kan geven. 'We hopen dat de fans uitkijken naar deze wedstrijd, want dat doen wij ook. We willen morgen vanaf de warming-up hun steun voelen, dat betekent veel voor onze spelers. Dan heb ik er veel vertrouwen in dat we samen een fantastische ervaring kunnen creëren', sluit de Noorse coach af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.