Boca Juniors gaat voor Cavani: 'De deal is niet rond, maar wel realistisch'

Reacties

In januari leek Edinson Cavani nog dicht bij een transfer naar Atlético Madrid, maar tot een deal kwam het niet. Nu ziet het er volgens Jorge Bermúdez naar uit dat de topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain Europa gaat verlaten en na dit seizoen terugkeert naar Zuid-Amerika.

Boca Juniors gaat voor Cavani: 'De deal is niet rond, maar wel realistisch'
© Pro Shots

Bermúdez doet wat werkzaamheden als adviseur voor Boca Juniors en heeft begrepen dat de Argentijnse topclub druk bezig is met de komst van de 33-jarige Uruguayaan. En met succes, want Cavani zou na gesprekken met zijn Argentijnse PSG-ploeggenoot Leandro Paredes overtuigd zijn geraakt. Beweerd wordt dat Paredes bij de technische leiding van zijn oude club Boca heeft aangegeven dat Cavani een transfer naar Argentinië wel ziet zitten.

Zo is het balletje gaan rollen. 'De deal is niet rond, maar wel realistisch', claimt Bermúdez in gesprek met Olé. 'Ik denk dat deze transfer snel afgerond zou kunnen worden. Het gaat hier niet om geld, dat is helemaal niet belangrijk. Edinson heeft een duidelijke wens en de signalen zijn voor mij duidelijk: hij wil naar Boca komen.'

Cavani speelt sinds 2013 voor PSG en is met 200 doelpunten uit 301 wedstrijden topscorer van de club. Hij beschikt over een aflopend contract en kan daardoor in de zomer transfervrij verkassen. Boca werd in het afgelopen seizoen kampioen van Argentinië: Carlos Tévez (36), die ook over een aflopend contract beschikt, maakte vorige maand op de laatste speeldag het beslissende doelpunt tegen het Gimnasia La Plata van Boca-icoon Diego Maradona (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.