Boban slaat terug naar Milan: 'Ik wist niet dat dit Noord-Korea was'

Reacties

Nog geen 24 uur na zijn ontslag bij AC Milan heeft Zvonimir Boban keihard teruggeslagen naar de directie van de club, en dan vooral algemeen directeur Ivan Gazidis.

Boban slaat terug naar Milan: 'Ik wist niet dat dit Noord-Korea was'
© Pro Shots

Milan maakte zaterdagmiddag bekend dat het contract van Boban per direct werd ontbonden, omdat de technisch directeur in een interview met La Gazzetta dello Sport zijn onvrede had geuit over de handelwijze van Gazidis. De Zuid-Afrikaan zou achter de rug om van de Kroaat, oud-speler van Milan, en collega-directeur Paolo Maldini contact hebben opgenomen met Ralf Rangnick over de rol van trainer en technisch directeur.

Boban noemde dat onder meer 'respectloos' en 'niet de stijl van Milan'. Het leidde tot een breuk met de club en dat laat hij niet zomaar over zijn kant gaan. 'Ik wist niet dat we in een dictatuur als Noord-Korea leven', vertelt de 51-jarige Kroaat in een reactie op zijn vertrek tegen Il Giornale. 'Op mijn interview was wettelijk gezien niets aan te merken en het werd pas gepubliceerd nadat veel vragen om duidelijkheid intern niet werden beantwoord.'

Boban kondigt nu stappen aan tegen Milan, omdat zijn contract onrechtmatig is beëindigd. De oud-international heeft nog contacten bij de FIFA, waar hij voor zijn terugkeer bij de Rossoneri werkte, en eist de volledige betaling van het driejarige contract dat hij afgelopen zomer tekende. 'Ze hebben in december al een deal gesloten met Rangnick', voegt Boban toe. 'Ik wens hem alle succes van de wereld, maar ze moeten me er wel over inlichten.'

Maldini
Ondertussen is het de vraag wat er gebeurt met clubicoon Maldini. Over de toekomst van de voormalige verdediger en aanvoerder van de club heeft Milan officieel nog niets naar buiten gebracht. Volgens Italiaanse media hopen de Amerikaanse eigenaars dat hij wel bij de club blijft, maar Tuttosport stelt dat de oud-international zelf niet wil werken onder Rangnick. De laatste dagen is Maldini niet meer op de club gesignaleerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.