Bob Peeters tekent bij Millwall

Millwall is de nieuwe club van Bob Peeters. De Belgische spits van Vitesse bereikte overeenstemming met de Engelse club over een driejarige verbintenis.

Bob Peeters tekent bij Millwall

Peeters moet bij Millwall, dat uitkomt in de First Division, de diepe spits worden. Door de blessure van Mark McCammon miste coach Mark McGhee een dergelijke targetman. 'We hebben onze tijd genomen, maar we denken de speler te hebben gehaald met de ervaring en kwaliteit, die we dit seizoen nodig hebben', aldus McGhee op de website van Millwall.

Peeters (29) kwam in de zomer van 2000 op voordracht van Ronald Koeman van Roda JC naar Vitesse. De Belg was met 6,5 miljoen euro de grootste aankoop in de geschiedenis van Vitesse. In Arnhem kon hij de hoge transfersom echter niet waarmaken. Dit seizoen leek er weer een rol in de basis weggelegd voor de lange Belg. Maar de financiële zorgen staan een sportieve revanche in de weg. 'Ik hoef absoluut niet weg van de trainer (Sturing,red). Hij heeft mij gezegd dat het ook voor hem een beetje een ramp is', zei Peeters maandag in De Gelderlander. 'Maar de trainer zei ook dat de club voor gaat.'

Met het vertrek van Peeters ziet Vitesse opnieuw een van de grootverdieners naar Engeland vertrekken. Eerder stapte Dejan Stefanovic over naar Portsmouth. Hoewel in sportief opzicht het vertrek betreurd zal worden, is het zakelijk gezien een goede oplossing. Vitesse kampt met financiële zorgen en is de dure spelers liever kwijt dan rijk. 'Ik ken de situatie en ik doe dit ook omdat ik meedenk met Vitesse', stelde Peeters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen