Boadu vertolkt vliegensvlug absolute hoofdrol bij droomdebuut voor Twente

Reacties

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste mede door een droomdebuut van Myron Boadu met 3-0 van RKC Waalwijk gewonnen. De spits viel in en had drie minuten later een goal en 'assist' op zijn naam staan. Daardoor doet de ploeg van Joseph Oosting goede zaken in de top van de Eredivisie. De overige ploegen uit de topvijf spelen immers onderlinge krakers.

Boadu vertolkt vliegensvlug absolute hoofdrol bij droomdebuut voor Twente
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Met Boadu (van AS Monaco gehuurd) en Anass Salah-Eddine (overgenomen van Ajax) nog op de bank begon Twente aan het op papier eenvoudige duel. RKC was immers al zeven Eredivisie-duels op rij zonder zege. Toch waren het de Waalwijkers die in de openingsfase de beste kansen kregen. Van dichtbij redde doelman Lars Unnerstall op een inzet van Julian Lelieveld, terwijl hij ook een antwoord had op de kopbal van Chris Lokesa.

Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans direct raak. Sem Steijn gaf voor, Michel Vlap kopte terug en Ricky van Wolfswinkel schoot eenvoudig zijn achtste doelpunt van het seizoen binnen. Voor de ervaren spits was het wel zijn eerste treffer als basisspeler. Van Wolfswinkel mocht daarbij ook VAR Dennis Higler danken, die constateerde immers dat Steijn voorafgaand aan de treffer geen buitenspel had gestaan (zie midden).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even leek Twente nog voor rust de score te verdubbelen, maar dit keer stak de arbitrage wel een stokje voor die goal. Michel Sadílek dacht de slimste van allemaal te zijn, maar stond buitenspel toen hij vanaf de achterlijn voorgaf op Steijn.

Na rust hadden de bezoekers, bij wie coach Henk Fraser het zonder de geschorste Michiel Kramer moest doen, een stuk lastiger. Van Wolfswinkel kreeg twee grote kansen, maar slaagde er niet in zijn negende van het seizoen te laten aantekenen. Eerst redde RKC-goalie Etienne Vaessen zowel bij een schot van Vlap als bij de rebound van de spits. Kort daarna kwam diezelfde Vaessen goed weg toen hij de bal verloor aan Daan Rots, maar de uiteindelijke inzet van Van Wolfswinkel geblokt zag worden.

Boadu
Tot de slotfase bleef het spannend, maar de invalbeurt van Boadu veranderde alles. Als vijfde wissel verving hij in de 78ste minuut Van Wolfswinkel en een minuut later brak de voormalige AZ-aanvaller door. Vaessen kon een goal niet meer voorkomen. Twee minuten later was Boadu opnieuw doorslaggevend. Zijn inzet leidde tot een eenvoudige rebound voor Younes Taha: 3-0. Even leek de Monaco-huurling zelf nóg een keer te scoren, maar het bleef bij 3-0.

Door de eerste zege in de laatste vier officiële duels kan Twente vol tevredenheid naar de krakers Ajax-PSV (zaterdag) en AZ-Feyenoord (zondag) gaan kijken. Volgende week zaterdag wacht het uitduel met Excelsior voor de ploeg van Oosting, die zelf meer reden tot lachen had. Eindelijk kwam hij eens als winnaar uit de strijd bij een competitieduel tussen FC Twente en RKC. Eerder dit seizoen wonnen de Waalwijkers met 1-0 en in twee seizoenen RKC verloor hij vier keer van FC Twente.

RKC
Voor de Brabanders is er absoluut geen reden tot lachen. De nummer zestien strompelt de laatste maanden door de Eredivisie. Inmiddels is al acht keer op rij niet gewonnen en na de winterstop werden maar twee punten gepakt. Vrijdag kan revanche genomen worden. Dan komt NEC op bezoek.

FC Twente Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Feest rond Myron Boadu, de grote blikvanger van vanavond.
© Pro Shots
Feest rond Myron Boadu, de grote blikvanger van vanavond.
Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.