Boadu helpt Twente aan derbyzege op Heracles, maar valt ook uit

Reacties

FC Twente heeft de derby met Heracles Almelo winnend afgesloten dankzij Myron Boadu. De aanvaller schoot zondagmiddag na een klein uur het enige doelpunt tegen de touwen in een tegenvallend duel in Enschede, waar men een vervelende week heeft beleefd. 

Boadu helpt Twente aan derbyzege op Heracles, maar valt ook uit
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Voor zowel Joseph Oosting als ook Erwin van de Looi was het behoorlijk puzzelen op voorhand. Michel Vlap was niet helemaal fit en begon daardoor op de bank, terwijl bij de bezoekers Emil Hansson niet beschikbaar was en dus koos de coach voor vijf verdedigers in Enschede.

Die combinatie van factoren – FC Twente miste duidelijk creativiteit zonder Vlap en Heracles hield de rijen beter gesloten – zorgde voor een saaie eerste helft in de Grolsch Veste. Verder dan een kansje voor Robin Pröpper (net naast) kwamen de Tukkers niet. Heracles kreeg aanvallend eveneens weinig voor elkaar. 

Pas toen na een klein uur voetballen de bal met enig fortuin voor de voeten van Boadu viel, werd de ban gebroken. Heracles kreeg de bal niet goed weg, waarna Gijs Smal – in zijn honderdste wedstrijd voor FC Twente – kon verlengen en de bal voor de voeten van Boadu bracht. De huurling van AS Monaco schoot alweer zijn derde treffer tegen de touwen. Het was slechts een van zijn veertien balcontacten die hij had.

Maar dat was juist in de fase dat Heracles Almelo de lichte overhand had gekregen in het duel, waarbij FC Twente ook nog eens doelpuntenmaker Boadu vrij snel na zijn goal moest wisselen vanwege hamstringklachten. Heracles wisselde na de achterstand ook en gaf Bryan Limbombe een andere rol: hij gaf op die plek Jizz Hornkamp een grote kans, maar de spits tikte naast.

Hoewel Heracles Almelo niet heel veel grote kansen bij elkaar voetbalde, hield Oosting het niet meer en maakte hij tien minuten voor het einde een sanitaire stop. Gezien de grote kans voor Mario Engels in blessuretijd, hij schoot van dichtbij nog op de paal, was dat niet onverstandig van de oefenmeester. Tot zijn opluchting trok zijn elftal de ploeg uiteindelijk wel over de streep.

Voor FC Twente is de derbyzege een fraaie opsteker, na een vervelende week rondom Joshua Brenet, waarin het maar weinig over voetbal ging in Enschede. Door de zege houdt het de derde plek stevig in handen, terwijl Heracles Almelo de vierde nederlaag in de laatste zes duels lijdt.

FC Twente Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.