Boadu glundert na goal tegen PSV: 'Ik scoor altijd in de toppers'

Reacties

Uitgerekend op Nederlandse bodem maakte Myron Boadu donderdagavond zijn eerste doelpunt voor AS Monaco. De twintigjarige spits is blij dat hij van de nul af is.

Boadu glundert na goal tegen PSV: 'Ik scoor altijd in de toppers'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Monaco
Monaco

Boadu mocht het van trainer Niko Kovac tegen PSV weer eens vanaf de start laten zien. Binnen negentien minuten betaalde hij dat vertrouwen al terug met een treffer. De voormalig AZ-spits troefde Armando Obispo af en prikte de bal langs Joël Drommel binnen. Achteraf verscheen hij met een grote glimlach voor de camera van ESPN.

'Ik scoor altijd in de toppers denk ik', verklaarde Boadu, die in zijn laatste twee seizoenen bij AZ goed was voor liefst zeven goals in wedstrijden tegen de traditionele topdrie. 'PSV is een heel goede tegenstander, maar ik heb nu al drie keer tegen ze gescoord volgens mij. Ik ben gewoon blij dat ik vandaag gescoord heb, dat het tegen PSV is, is gewoon toevallig', legde hij uit. Voor Boadu was het een welkome opsteker. De jonge spits is in Monaco niet altijd zeker van een basisplaats en kwam in zijn eerste elf optredens niet tot socren.

'Natuurlijk is het pittig, maar als voetballer moet je jezelf uitdagen', vond Boadu. 'Dat heb ik gedaan. Natuurlijk gaat het niet vanzelf, ik moet keihard werken en keihard trainen elke dag en in wedstrijden soms ook geluk hebben. Maar ik heb het gevoel dat ik telkens dicht bij zat en nu scoor ik hem gelukkig', zei de aanvaller, die onlangs nog in opspraak raakte bij Jong Oranje.

Bondscoach Erwin van de Looi zette Boadu daar op de bank wegens een gebrek aan inzet. 'Ik lees niet alle kritiek die ik krijg, maar dat van Jong Oranje kwam natuurlijk wel door. Dat is niet leuk om te horen natuurlijk, niet alles is waar, maar ik probeer het van me af te laten glijden en te focussen op voetbal', reageerde hij.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AS Monaco
Meer over AS Monaco
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.