Boadu boort Stengs assist door de neus: 'Zuur dat hij hem niet maakt'

Reacties

Calvin Stengs maakte zondag tegen SC Heerenveen (3-1) zelf een einde aan een periode van droogte door te scoren en een assist te geven. Dat had er zelfs nog eentje meer kunnen zijn, als Myron Boadu de bal van dichtbij niet tegen de lat had geschoten.

Boadu boort Stengs assist door de neus: 'Zuur dat hij hem niet maakt'
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Boadu had de bal vlak na de aansluitingstreffer van Lasse Schöne voor het inschieten, maar kreeg het voor elkaar de bal er toch niet in te krijgen. En dus werd Stengs een tweede assist ontnomen. Maar het was volgens hem niet nodig de aanvaller daar op aan te spreken. 'Hij weet het zelf ook. Net in de kleedkamer was hij daar ook een beetje down over. Hij weet zelf ook dat hij hem moet maken', zei de AZ-uitblinker bij ESPN.

Waar Stengs al sinds 13 januari (tegen PSV) niet had gescoord en dit seizoen tot nu toe ook pas één assist had gegeven, heeft Boadu sinds zijn dubbelslag tegen Feyenoord ook al vier duels niet gescoord. 'We zijn veel met elkaar bezig', reageerde Stengs. 'Het is zuur dat hij deze niet maakt. Hij staat wel op de goede plek, maar je verwacht wel dat hij ze uiteindelijk gaat maken. Dat is jammer voor het team, maar ook voor hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelf leek Stengs tegen Heerenveen weer met meer plezier te voetballen. 'Misschien wel. Ik heb altijd plezier in het spelletje, maar het is altijd minder voor jezelf als het even wat minder gaat. Maar vandaag ging het lekker. Ik denk dat het hele team er goed in zat en ik zelf ook.' Dat er kritiek komt, als het rendement uitblijft, vat hij positief op. 'Zolang mensen met me bezig zijn, willen ze me juist zien vlammen.'

Stengs doet er in ieder geval alles aan om zich te onderscheiden. 'Ik ben er vaak naar op zoek, ik wil die assist geven en iemand vrij voor de goal zetten.' En hij weet dat die lijn heel dun is. 'Ik baal zelf ook als die eindpass niet aankomt, dat vind ik zelf ook vervelend. Ik zal het nog heel vaak proberen. Het hadden vandaag twee assists en een goal kunnen zijn. Daar ben ik heel blij mee', aldus Stengs, die daarmee zorgde dat AZ richting PSV kroop.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Meer M. Boadu
Meer over M. Boadu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.