Blunders helpen Augsburg aan de lang verlangde zege

FC Augsburg heeft zondag drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Fortuna Düsseldorf-keeper Fabian Giefer had een belangrijke hand in het resultaat (2-3).

Blunders helpen Augsburg aan de lang verlangde zege

Giefer mocht zich twee van de drie Augsburg-treffers aanrekenen. Bij de 1-0 werd de goalie verrast door het terugkoppen van ploeggenoot Juanan en liet hij de bal door de benen glippen. Sascha Mölders profiteerde dankbaar, zoals hij ook in de zeventigste minuut de gelukkige was. Giefer schoot de bal tegen Mölders aan, waarna de bal in het Düsseldorf-doel belandde.

Twee doelpunten van Stefan Reisinger in het laatste kwartier konden niet voorkomen dat Fortuna Düsseldorf het belangrijke duel verloor. Voor FC Augsburg kwam er een einde aan een lange periode zonder zege. De laatste overwinning dateerde van 4 oktober 2012. De laatste uitzege was nog langer terug; 281 dagen om precies te zijn.

Augsburg, waar Marcel de Jong in de slotfase zijn entree maakte, verwelkomde de punten. Door het succes is enige afstand genomen van hekkensluiter Greuther Fürth.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen