Van der Vaart kan HSV niet aan de overwinning helpen

Hamburger SV heeft bij de rentree van Rafael van der Vaart genoegen moeten nemen met een punt. In Nürnberg leverde het niet hoogdravende optreden een gelijkspel op (1-1).

Van der Vaart probeerde in Nürnberg bij zijn rentree het spel naar zich toe te trekken, maar de spelmaker kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Het gebrek aan wedstrijdritme was hem aan te zien. Van der Vaart stond maanden buitenspel door blessures.

Net als de Oranje-international demonstreerde Hamburger SV niet veel geslaagde acties. De ploeg van Thorsten Fink kwam in de zeventigste minuut wel op voorsprong via Artjom Rudnevs, maar zag die verdwijnen door toedoen van Tomas Pekhart.

Doordat een kopbal van Heung-Min Son in blessuretijd op de paal eindigde, keerde HSV met een gelijkspel huiswaarts. Daardoor hield Michael Wiesinger een punt over aan zijn debuut op de bank van Nürnberg. Hij is de opvolger van Dieter Hecking die aan de slag is gegaan bij VfL Wolfsburg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.