Blunderende Zoet haalt opgelucht adem na ontsnapping FC Utrecht

FC Utrecht heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Ondanks een keepersfout van Jeroen Zoet werd FC Eindhoven na verlenging verslagen.

FC Eindhoven
nv
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Zoet maakte vorige week de tijdelijke overstap van PSV naar FC Utrecht, waar hij in beeld hoopte te blijven voor het Nederlands elftal. De doelman was bij PSV zijn basisplaats kwijtgeraakt. Afgelopen vrijdag kreeg Zoet tijdens zijn Eredivisie-debuut namens FC Utrecht al drie doelpunten om zijn oren en ook zijn tweede wedstrijd was ongelukkig.

Acht minuten voor rust ging Zoet namelijk niet vrijuit bij de openingstreffer van Samy Bourard. De doelman gokte op de voorzet, maar het licht getoucheerde schot vloog in de korte hoek binnen. De voorsprong was zeker niet onverdiend. FC Utrecht liet weinig zien in het Jan Louwers Stadion. Al kwam daar verandering toen Kristoffer Peterson binnen de lijnen kwam.

De deze week op huurbasis van Swansea City overgenomen Zweed zorgde voor veel gevaar en stond na ruim een uur aan de basis van de 1-1 van Issah Abass. Drie minuten later leek Abass opnieuw gescoord te hebben, maar zijn doelpunt werd dit keer afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna kreeg FC Utrecht een tegenvaller te verwerken, want aanvoerder Willem Janssen moest de strijd geblesseerd staken.

In de slotfase liet FC Eindhoven drie enorme kansen op de overwinning liggen. Met hangen en wurgen sleepte FC Utrecht er een verlenging uit, waarin beide clubs elkaar lang in balans hielden en leken af te stevenen op een strafschoppenserie. Maar dankzij invaller Jean-Christophe Bahebeck werd het in de 112de minuut 1-2. En die voorsprong gaven de Domstedelingen niet meer uit handen. Al was Mawouna Amevor met een bal op de paal nog dichtbij, terwijl Zoet in de slotfase opgelucht ademhaalde toen hij de bal verspeelde aan de jagende Amevor.

In de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi gaat FC Utrecht op bezoek bij de winnaar van het duel tussen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles, die donderdag tegen elkaar spelen.