Blunderende Vertonghen weigert aanvoerdersband België ondanks mijlpaal

Reacties

Jan Vertonghen speelde zaterdagavond alweer zijn 96ste interland namens België. In Sarajevo wonnen de Belgen, ondanks een fout van de oud-Ajacied, met 3-4 van Bosnië-Herzegovina.

Blunderende Vertonghen weigert aanvoerdersband België ondanks mijlpaal

De verdediger van Tottenham Hotspur kreeg voor het duel van captain Eden Hazard de aanvoerdersband aangeboden. De aanvaller van Chelsea wilde hiermee de gedeeld recordinternational in het zonnetje zetten. Vertonghen sloeg dit echter af, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

'Het was heel vriendelijk van Eden en het gebaar siert hem, ik heb hem er ook voor bedankt. Maar ik ben een speler van het team en Eden is onze aanvoerder, dus ik heb niet de ambitie om de band te dragen.' De dertigjarige mandekker deelt het interlandrecord nu met Jan Ceulemans, dinsdag tegen Cyprus kan Vertonghen dit helemaal op zijn eigen naam schrijven.

Vertonghen speelde ook op het veld een opvallende rol. Zo ging hij fors in de fout bij de 2-1 van de thuisploeg door onder de bal door te koppen, maar maakte hij dit goed door zelf de 2-3 te maken. 'Het was een wedstrijd met veel gezichten die me om verschillende redenen bij zal blijven. Mijn fout bij de tegengoal was een verkeerde inschatting. Ik besef dat het er ongelukkig uitzag en het leidde nog tot een doelpunt ook. Daarna probeerde ik zo snel mogelijk weer in de wedstrijd te komen door in het spel betrokken te raken. Toen ik scoorde schaamde ik me nog zo voor mijn fout, dat ik niet durfde juichen.'

Slecht veld
Na de doelpuntrijke winst ging het voornamelijk over het slechte veld bij Bosnië-Herzegovina. 'Het slechtste veld waar we ooit op gespeeld hebben. Het was gevaarlijk', gaf Kevin De Bruyne direct na het duel aan. Collega Thomas Vermaelen sloot zich hierbij aan. 'We hadden tijdens de training al gezien dat het veld er slecht bij lag en dus wisten we min of meer wat we konden verwachten. De vele regen van de afgelopen 24 uur heeft er echter voor gezorgd dat het echt onbespeelbaar was. Ik heb voor het laatst in de jeugd op zo'n slecht veld gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.