Blunderende Hart zorgt voor replay Manchester City

Manchester City is er niet in geslaagd Leicester City na één wedstrijd uit te schakelen in de FA Cup. Een spannende wedstrijd waarin Leicester City met durf voetbalde eindigde in 2-2.

Al na 46 seconden kwam thuisclub Leicester City, dat uitkomt in de Championship, op voorsprong. Debutant Souleymane Bamba kon de bal uit een corner gemakkelijk binnen tikken. Toch was het Man City dat met een voorsprong de rust in ging. De ploeg van Roberto Mancini, die in het verleden uitkwam voor Leicester, kwam via een mooi doelpunt van Carlos Tévez op voorsprong.

De Argentijn hakte de bal achter zijn standbeen langs, waardoor City vlak voor het rustsignaal leidde. Daarvoor had James Milner met een geplaatst schot al voor de gelijkmaker gezorgd. Toch kon Manchester City de voorsprong niet met succes verdedigen. Doelman Joe Hart ging ongelukkig in de fout, waar Andy King van kon profiteren.

The Citizens werden slordiger en Leicester City zette met de minuut meer druk. De ploeg van Sven-Göran Eriksson - in het seizoen 2007/08 manager van Man City - verzuimde echter de kansen te benutten. Nigel de Jong verspeelde tien minuten voor tijd nog de grootste en laatste kans van de wedstrijd. De Nederlander schoot voor open goal de bal in handen van keeper Chris Weale.

Het knappe resultaat van Leicester City zorgt ervoor dat beide ploegen elkaar opnieuw zullen treffen. Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dit op 19 januari in het City of Manchester Stadium. Foto: VI Images