Blunderende Deckers is plaats onder lat Excelsior kwijt

Reacties

Jordy Deckers is niet langer de eerste doelman van Excelsior. Ook als de Kralingers geen nieuwe keeper vinden, komt Deckers niet terug onder de lat. Alessandro Damen krijgt de kans van trainer Marinus Dijkhuizen.

Blunderende Deckers is plaats onder lat Excelsior kwijt

Dat vertelde de 42-jarige coach aan RTV Rijnmond. 'Ik heb een eerlijk gesprek met hem gehad en aangegeven dat ik vind dat hij het niet goed gedaan heeft', doelde Dijkhuizen op de zwakke optredens van Deckers, die in de eerste twee competitieduels een tegengoal inleidde en in de derde wedstrijd van het veld gestuurd werd.

Zaterdag stond thuis tegen Heracles Almelo (3-1 winst) Damen onder de lat. De 24-jarige doelman maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij werd overgenomen van amateurclub VV De Meern, waar hij ook onder Dijkhuizen speelde. 'Damen heeft een goede indruk op mij gemaakt en verdient een kans.'

Excelsior is overigens nog wel op zoek naar een nieuwe doelman. Daarvoor is David Meul van Willem II in beeld. De promovendus kent overigens een uitstekende seizoenstart, ondanks de perikelen onder de lat. In de eerste vier competitieduels werden maar liefst zeven punten gepakt door de promovendus. In het seizoen 1979/80 kwam Excelsior nog beter uit de startblokken door tien punten te pakken uit de eerste vier wedstrijden.

Wereldgoal
Jeff Stans was zaterdagavond de grote uitblinker bij Excelsior. Met een wereldgoal zette hij de Kralingers in de 48ste minuut op voorsprong. Hij nam de bal uit de lucht aan en schoot hem vervolgens op techniek in de bovenhoek. 'Als Messi hem maakt, dan gaat hij de hele wereld over', glimlachte de 24-jarige middenvelder tegenover de camera’s van de NOS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.