Blunderend Roda JC helpt FC Emmen in Kerkrade

FC Emmen heeft zich gehandhaafd in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De Drentse ploeg keerde met de punten terug uit Kerkrade.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de twaalfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
Roda JC Kerkrade
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Na de vrijdagse successen van Excelsior, FC Volendam en De Graafschap was het aan FC Emmen om in het spoor te blijven. De start bij Roda JC was prima, want in de achtste minuut drukte Jari Vlak de bal over de lijn na gegrabbel van doelman Rody de Boer.

Na de gelijkmaker van Dylan Vente kreeg Emmen andermaal de helpende hand geboden van de thuisploeg. Dit keer was het Stefano Marzo die de Drentse gasten gelukkig maakte. De verdediger wilde de bal ongetwijfeld naast koppen, maar via de paal ging het leder in het doel van de Limburgers. Het was extra pijnlijk voor Marzo omdat het ook de beslissende treffer bleek in Kerkrade.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 1
FC Volendam
FC Volendam

FC Volendam kreeg in de eerste helft de beste kansen op het AFAS Trainingscomplex. Denso Kasius schoof de bal voorlangs, terwijl een schot van Daryl van Mieghem vlak voor de doellijn werd tegengehouden door verdediger Tijs Velthuis. Jong AZ kwam er één keer gevaarlijk uit: na 38 minuten stuitte Mohamed Taabouni op doelman Filip Stankovic. De tweede helft startte met een serie kansen voor FC Volendam. Na een uur was het uiteindelijk raak: Boy Deul stuurde Van Mieghem weg, die vervolgens op de voor hem karakteristieke wijze afrondde. Robert Mühren had er later nog 0-2 van kunnen maken, maar oog in oog met Beau Reus verzuimde de doelpuntenmachine te scoren.

ADO Den Haag
0 - 2
Excelsior
Excelsior

ADO en Excelsior scoren dit seizoen relatief makkelijk, maar in een gelijkopgaande eerste helft in het Cars Jeans Stadion kwamen ze niet tot grote kansen. Tegenvaller voor de Rotterdammers vormde het uitvallen van linksbuiten Marouan Azarkan. In de tweede helft kreeg ADO al gauw het deksel op de neus: Jamal Amofa werkte de bal na een voorzet vanaf de rechterflank achter zijn eigen doelman. ADO ging op jacht naar de gelijkmaker, schreeuwde tevergeefs om een strafschop na een actie van Ricardo Kishna en liep na 82 minuten opnieuw in het mes van Excelsior. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi liet doelman Luuk Koopmans kansloos en besliste de wedstrijd.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 2
De Graafschap

VVV en De Graafschap deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. De eerste grote kans was voor de bezoekers: een inzet van Hicham Acheffay werd met de voet gekeerd door Lukas Zima. Aan de andere kant ontsnapten De Superboeren op slag van rust aan de 1-0 toen Hidde Jurjus uitstekend redde op een geplaatst schot van Kees de Boer. Na de pauze gaf De Graafschap meer gas en dat leidde na 52 minuten tot de openingstreffer: Giovanni Korte schoot vanaf twintig meter raak. De Graafschap kon niet lang van de voorsprong genieten, want Sven Braken profiteerde van balverlies en maakte er 1-1 van. Verdediger Jasper van Heertum zette de gasten hierna weer op voorsprong en vervolgens hield Jurjus De Graafschap op de been.

FC Eindhoven
1 - 3
Jong Ajax
Jong Ajax

FC Eindhoven en Jong Ajax schotelden het publiek in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd voor waarin beide partijen de nodige kansen kregen om de score te openen. De bezoekers uit Amsterdam toonden zich efficiënter: Victor Jensen schoof de 0-1 binnen en Kenneth Taylor verdubbelde met een schot vanuit de draai de marge. FC Eindhoven kreeg in de tweede helft nog wel enkele kansjes via met name Joey Sleegers, maar doelman Jay Gorter van Jong Ajax liet zich lange tijd niet kloppen. Jensen tekende voor de 0-3 waarna Barnabás Rácz de pijn voor FC Eindhoven enigszins verminderde door er 1-3 van te maken. Diep in blessuretijd kreeg Mawouna Amevor zijn tweede gele kaart.

Almere City FC
3 - 5
Jong PSV
Jong PSV

Verbeek krijgt het maar niet op de rit bij Almere City. De Zwarte Schapen kwamen vrijdag nog twee keer op voorsprong, via Ilhias Alhaft en Maarten Pouwels, maar uiteindelijk ging het helemaal mis. Johan Bakayoko had voor de eerste gelijkmaker gezorgd en na 33 minuten maakte Ismael Saibari er 2-2 van. Na rust kopte Dante Sealy Jong PSV voor het eerst op voorsprong, waarna Almere diverse kansen kreeg om er 3-3 van te maken. Bram van Vlerken tikte van dichtbij over en Lance Duijvestijn trof de lat. De achttienjarige Sealy scoorde hierna nog twee keer en completeerde daardoor zijn hattrick. Pouwels deed uit een strafschop nog wat terug, maar een punt zat er niet in voor Verbeek en co.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 0
MVV Maastricht

NAC legde in de eerste zeventien minuten de basis voor de overwinning. Na een klein kwartier opende Ralf Seuntjens na een scherpe voorzet van Thom Haye de score en even later tikte basisdebutant Vieiri Kotzebue de 2-0 tegen de touwen. Na de pauze bleef NAC domineren en was het uiteindelijk Boris van Schuppen die na een voorzet van Pjotr Kestens de 3-0 noteerde.