Blunder Sparta-goalie Okoye wordt Nigeria fataal, prachtige emoties bij Burkina Faso

Reacties

Nigeria kan de Afrika Cup vergeten na de nederlaag tegen Tunesië, dat in de kwartfinale te maken krijgt met Burkina Faso.

Blunder Sparta-goalie Okoye wordt Nigeria fataal, prachtige emoties bij Burkina Faso
© Imago
Nigeria
Nigeria
0 - 1
Tunesië
Tunesië

Maduka Okoye zal ongetwijfeld vannacht nog wel even wakker schrikken als hij terugdenkt aan de achtste finale tegen Tunesië. De doelman van Sparta Rotterdam mocht zich namelijk verantwoordelijk voelen voor de uitschakeling van Nigeria in de strijd om de Afrika Cup.

Kort na rust liet Okoye zich verrassen door een schot van afstand van Youssef Msakni. De Spartaan verkeek zich lelijk op de curve van de bal. Het bleek een fout met grote gevolgen. Nigeria bleek namelijk ondanks een offensief niet bij machte de achterstand goed te maken.

Dat was na ruim een uur een extra lastige klus geworden nadat Alex Iwobi op advies van de VAR door scheidsrechter Maguette N'Diaye op een rode kaart was getrakteerd na een grove tackle. Het bleek te lastig voor Nigeria. Met tien man eindigde het toernooi in Kameroen in de achtste finale.

Burkina Faso
Burkina Faso
ns
1 - 1
Gabon
Gabon

Burkina Faso schaarde zich zondag als eerste bij de laatste acht in de strijd om de Afrika Cup. Gabon moest na strafschoppen het hoofd buigen. Dat De Panters nog zo lang uitzicht hadden op een vervolg van het toernooi in Kameroen, was al een knappe prestatie. Burkina Faso had in de 28ste achttiende minuut de ban gebroken via Bertrand Traoré. De oud-Ajacied revancheerde zich daarmee voor zijn gemiste strafschop in de achttiende minuut.

In de 67ste minuut leek het pleit te zijn beslecht na de tweede gele kaart voor de Gabonese back Sidney Obissa. In de extra tijd van de reguliere speeltijd kwam Gabon desondanks langszij. Een eigen doelpunt van Adam Guira leidde tot een verlenging. Omdat daarin niet werd gescoord, volgde een strafschoppenserie. Na achttien penalty's, waarvan er vijf werden gemist, mocht Burkina Faso juichen en doelman Herve Koffi in het bijzonder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.