Blunder Militão leidt nederlaag uitgedund Real Madrid in

Reacties

Real Madrid is in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad al voor de zevende keer dit seizoen onderuitgegaan in La Liga. Zonder Karim Benzema en Vinícius Júnior bracht De Koninklijke aanvallend te weinig. Door een flater van Éder Militão ging het ook nog eens achterin mis.

Blunder Militão leidt nederlaag uitgedund Real Madrid in
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
2 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Uit de keuze van Carlo Ancelotti om Benzema te sparen, sprak dat Real Madrid de hoop op het winnen van de titel wel opgegeven had. De Fransman kreeg dus rust, vier dagen voor de bekerfinale tegen Osasuna en een week voor het eerste duel met Manchester City in de halve finale van de Champions League. Het ontbreken van Vinícius in San Sebastian was het gevolg van een schorsing. De afwezigheid van de twee sterren leverde een kans op voor Mariano Díaz, de spits die pas voor het eerst dit seizoen een basisplaats had bij de Madrilenen.

De aanvaller uit de Dominicaanse Republiek liet maar weinig zien in de uitwedstrijd tegen de nummer vier van Spanje. De bezoekers waren in de eerste helft wel een paar keer gevaarlijk. Militão zag dat Sociedad-doelman Alex Remiro knap redde op zijn kopbal en de goalie reageerde ook adequaat op een inzet van Rodrygo na een knappe solo. Sociedad was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, Martin Zubimendi raakte met zijn poging de lat.

In de 47ste minuut was het wel echt raak voor de thuisploeg, met dank aan Militão. De Braziliaanse verdediger kreeg de bal van Thibaut Courtois. Onder druk van Alexander Sørloth wilde hij de bal terugspelen naar de Belgische goalie, maar de pass was niet op maat. De loerende Takefusa Kubo profiteerde van de flater door de bal simpel in het lege doel te schieten tegen zijn oude club: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het ging van kwaad tot erger voor het team van Carlo Ancelotti, dat in de 61ste minuut ook nog verder moest met tien man. Dani Carvajal kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Het lukte Real Madrid met tien tegen elf niet meer om de thuisploeg serieus aan het wankelen te brengen. Sociedad nam in de 85ste minuut de spanning weg. Ander Barrenetxea sloeg toe uit een prachtige pass van David Silva. De invaller kapte vanaf links naar binnen en klopte Courtois met een hard schot in de korte hoek: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid heeft nu met nog vijf speelrondes te gaan een achterstand van veertien punten op Barcelona, dat de klus op 14 mei in de uitwedstrijd tegen Espanyol, in de volgende speelronde, kan klaren. Atlético Madrid kan woensdagavond de tweede plaats overnemen van Real door te winnen van Cádiz. Sociedad staat knap vierde.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.