Blunder Casillas leidt pijnlijke thuisnederlaag Real in

Een wedstrijd die voorafgaand als gewonnen werd beschouwd, is voor Real Madrid uitgelopen op een ware deceptie. In Bernabéu verloor het B-team van José Mourinho met 2-3 van laagvlieger Real Zaragoza.

Madrid had de gehele eerste helft de overhand maar kon een achterstand niet voorkomen. Een diepe bal op Zaragoza-middenvelder Ángel Lafita werd verkeerd ingeschat door doelman Iker Casillas. Bij het uitkomen wilde de ervaren doelman de bal wegtrappen, maar trapte hij volledig naast de bal. Voor Lafita was het vervolgens een koud kunstje om de bal op aangeven van Ikechukwu Uche binnen te tikken: 0-1.

In het begin van het tweede bedrijf had Zaragoza de touwtjes in handen. Het overwicht leidde zelfs tot een verdubbeling van de score. Een strafschop, toegekend na een overtreding van Ricardo Carvalho, werd feilloos binnengeschoten door Gabi Fernandez.

De Madrilenen kwamen kort daarna dichterbij. Een trefzekere kopbal van Sergio Ramos betekende de aansluitingstreffer voor De Koninklijke. Toch was Zaragoza niet geïntimideerd door het doelpunt van Madrid: de bezoekers liepen vrolijk uit naar 1-3.

Waar de goal van Lafita in de eerste helft enigszins fortuinlijk was, was zijn tweede treffer van grotere schoonheid. Met een geplaatst schot tilde hij de marge weer naar twee.

Karim Benzema (foto), die eerder in de helft op de lat schoot, bracht nog even de spanning terug. De Fransman zorgde koelbloedig voor de 2-3. Maar na de rode kaart voor Carvalho (twee keer geel) bleek het voor Real een te grote opgave alsnog een puntje te pakken.

Door de nederlaag van Madrid staat koploper Barcelona aan de vooravond van het kampioenschap. Als de Catalanen zaterdag van Real Sociedad winnen, is een overwinning op Espanyol volgende week voldoende voor de titel. Foto: VI Images