Bloemetje Van Persie, sneer naar Fellaini

Reacties
Bloemetje Van Persie, sneer naar Fellaini
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

• Dat Marouane Fellaini in de Manchester-derby (0-0) over de schreef ging, kwam voor Pablo Zabaleta niet als een verrassing. De middenvelder van Manchester United deelde een kopstoot uit aan Sergio Agüero, waarop Fellaini rood kreeg. 'Het was een beetje raar hoe Fellaini reageerde op Agüero, maar met Fellaini verrast het je eigenlijk niet', zegt Zabaleta tegen Sky Sports. Fellaini is voor zijn actie automatisch drie wedstrijden geschorst. Hij ontliep een extra duel schorsing door net op tijd van het veld te gaan na het krijgen van de rode kaart.

Robin van Persie blijkt een vechter in het veld te zijn, maar buiten de lijnen toch ook een gentleman. In de bekerwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-2) brak hij bij een botsing per ongeluk de neus van Mahmut Tekdemir. De spits van Fenerbahce zei sorry, met een bloemetje.

'Het is jammer dat ik zelf niet aanwezig kan zijn. Maar vanaf hier wil ik de spelers graag zeggen dat bekers winnen het allerbelangrijkste is voor de club. Daarnaast wil ik de supporters alle succes en kracht toewensen voor de finale.'
• Vitesse-eigenaar Alexander Chigirinskiy laat normaal gesproken niet veel van zich horen, maar maakt een uitzondering in aanloop naar de bekerfinale tegen AZ van zondag. De Rus wenst de club middels een brief naar De Gelderlander succes.

• Sommige spelers zijn uiterst bedreven in het maken van een schwalbe. Anderen wat minder. Karim Ansarifard van Olympiakos bewijst dat hij op dat gebied nog een hele hoop te leren heeft.

'In mijn tijd was alles anders. Sommige jonge spelers kunnen mij mateloos irriteren, vooral op Instagram. Als ik een speler vlak voor een wedstrijd een video zie maken in de kleedkamer, dan wil ik het liefst met een honkbalknuppel op zijn tanden inslaan.'
Daniele de Rossi kan zich niet bepaald identificeren met de huidige jeugdspelers in het voetbal. De 33-jarige Italiaan stelt in gesprek met Undici dat het er vroeger heel anders aan toe ging.

• Het seizoen nadert langzaam zijn einde en dus is het weer tijd voor lijstjes. L'Equipe heeft de beste vijftig trainers ter wereld op een rij gezet. De best geklasseerde Nederlander is Everton-manager Ronald Koeman op de 31ste plek. Ook opvallend: Louis van Gaal is clubloos, maar bezet desondanks de 37ste plek. Tot slot is er ook een plekje ingeruimd voor Giovanni van Bronckhorst (46). Pep Guardiola voert de lijst aan. De hele topvijftig is hier te bekijken.

• Gelukkig gaat het weer goed met Robert Huth. De boomlange centrumverdediger van Leicester City is herstellende van het gevecht met Arsenal, al doet hij dat wel met een flinke knipoog.

• Huth refereert namelijk aan een eerdere Instagram-post van Alexis Sánchez. De Arsenal-aanvaller toonde na het duel met Leicester een wondje bij zijn lip nadat hij in de wedstrijd betrokken raakte bij een charge van Huth. Wie durft nog te beweren dat Duitsers geen humor hebben?

Alexis Sánchez kreeg geel vanwege de theatrale valpartij.
Alexis Sánchez kreeg geel vanwege de theatrale valpartij.

• Miljoenen mensen keken naar de derby van Manchester. Maar de Engelse bondscoach Gareth Southgate was niet een van hen die de rivalen elkaar zagen bestrijden. De oud-international gaf donderdag de voorkeur aan een rugbywedstrijd tussen Leeds Rhinos en Huddersfield, 'hij keek een echte sport', zo werd er fijntjes aan toegevoegd vanuit de rugby-hoek.

'Ik ben geen jongen die de camera opzoekt na een wedstrijd. Dat ligt gewoon niet in mijn persoonlijkheid. Maar ik wil mijn levensverhalen en ervaringen wel delen met de fans, op mijn manier.'
• Jason Denayer, de door Manchester City aan Sunderland verhuurde verdediger, vertelt waarom hij met een heus magazine komt over hemzelf: All About J. 'Omdat je sommige dingen niet kan niet vertellen in 140 tekens op Twitter is het idee gegroeid van een online magazine.'

'Die bepaalde ploeg heeft me ooit gepolst, maar ik heb altijd het volgende principe gehanteerd: zolang het niet echt concreet is, hoef ik me daar niet mee bezig te houden of er iets over naar buiten te brengen.'
• Timmy Simons houdt nog voor zich of hij er nog een jaartje aan vast plakt, maar de veertigjarige middenvelder vertelt in Deze Week dat er een Belgische topclub naar hem heeft geïnformeerd. Simons zelf noemt de naam niet, maar een goede verstaande weet dat Anderlecht die club was. Het had wel fijn geweest voor zijn jongste dochter. 'Haar lievelingskleur is paars, maar daar moet je absoluut niks achter zoeken. Al moet ik haar wel uitleggen dat ze niet met haar favoriete leren jasje naar het stadion mag komen', zei de routinier in zijn biografie 1000.

• Ajax is een voorbeeld voor de Duitse clubs, zo betoogt Christian Seifert in gesprek met enkele Duitse journalisten naar aanleiding van de tegenvallende Europese verrichtingen van de Bundeliga-clubs. De voorzitter van de Duitse profliga (DFL) ziet een gemakzucht z'n intrede doen. 'Als je veel geld te besteden hebt, dan ben je mogelijk sneller geneigd minder nauwgezet te scouten en misschien ook te veel te betalen', aldus Seifert, die daarbij ook aanstipte dat Ajax met een jonge ploeg Schalke 04 uitschakelde. 'Om een orde van grootte aan te geven, Ajax zal dit seizoen aan tv-gelden ongeveer even veel krijgen als Karlsruher SC (hekkensluiter in de Tweede Bundesliga, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.