Blinde Messi, De Jong naast Sneijder

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blinde Messi, De Jong naast Sneijder

Lionel Messi heeft samen met zijn teamgenoten Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Sergi Roberto en Jordi Masip aan den lijve ondervonden hoe het is om te voetballen zonder de bal te kunnen zien. Het vijftal kreeg een blinddoek om voor het de strijd aanbond met het Spaanse blindenteam.

Nigel de Jong maakte de overstap van LA Galaxy naar Galatasaray om weer in beeld te komen bij Oranje. In de bus kan Wesley Sneijder hem in elk geval alle ins en outs geven.

• Om het Eredivisie-jubileum extra luister bij te zetten heeft de KNVB voor de nieuwe kampioen een primeur. In plaats van een tinnen schaal krijgt Neerlands beste club er eentje van goud, althans de letters op de schaal zijn 24 karaats. De bedoeling is om bij elk volgend jubileum een dergelijk bijzondere schaal uit te reiken.

• In het Catalaanse dorpje Vallfogona is de Carrera Johan Cruijff, oftewel de Johan Cruijff-straat, geopend met een ceremonie ter ere van de overleden voetbalheld. Het gaat om een straat zonder huizen, maar wel met een gebouw waarin de dorpsbewoners de wedstrijden van Barça bekijken.

'Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik dat moment zag.'
• De UEFA zou er in 2007 voor hebben gezorgd dat niet Schotland, maar Italië de eindronde van het EK 2008 bereikte. Dat zegt toenmalig bondscoach Alex McLeish (foto) in de BBC-documentaire 'Scotland's Game'. De trainer kreeg een telefoontje van een Italiaanse journaliste die hem waarschuwde dat de Europese voetbalbond een zege van Schotland niet zou waarderen. In de slotfase nam scheidsrechter Mejuto Gonzalez enkele vreemde beslissingen en won Italië met 1-2.

Bayern München is in Duitsland sportief, maar zeker ook financieel gezien een succes. Een te groot succes zelfs, meent professor burgerlijk recht Lars Leuschner van de universiteit van Osnabrück. Hij sleept Bayern voor de rechter omdat hij vindt dat de club te veel geld verdient en niet meer als 'Eingetragener Verein' (geregistreerde vereniging) gezien moet worden. Volgens Leuschner schrijft de Duitse wet voor dat een vereniging geen economische bedrijfsvoering als doel mag hebben. Bayern had vorig jaar een omzet van een half miljard euro. (Frankfurter Allgemeine)

'Als de Europese clubcompetitie wordt geherstructureerd, is er een grotere kans dat er meer inkomsten ontstaan uit televisie-uitzendingen.'
• De baas van de Primera División steunt het Chinese plan voor een tegenhanger van de Champions League. Javier Tebas is ontevreden over de ongelijke verdeling van televisiegelden tussen Spaanse en Engelse clubs. (Financial Times)

• Ter ere van het zestigjarig bestaan van de Eredivisie verrichten clubiconen dit weekend de aftrap bij alle wedstrijden. Bij Feyenoord - ADO Den Haag zet clubicoon Lex Schoenmaker samen met Feyenoorder Ben Wijnstekers het duel in gang. FC Twente-coryfee Kick van der Vall en oud-speler Gerald Sibon van SC Heerenveen trappen af bij de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion.

Claudio Ranieri daagt Leicester City-spits Jamie Vardy uit om zich te bewijzen bij de Engelse bondscoach Sam Allardyce. In de gewonnen interland tegen Slowakije (0-1) kreeg Harry Kane de voorkeur en viel Daniel Sturridge in. Ranieri denkt dat de 29-jarige spits 'hongeriger dan ooit' zal zijn om een plaats bij het nationale elftal te bemachtigen. 'Hij moet ervoor vechten en zeggen: "Hey Sam, ik ben klaar om te spelen".' (The Guardian)

• Elk nadeel heb zijn voordeel. Tarik Tissoudali kan wegens een blessure dit weekend niet uitkomen voor het Franse Le Havre, maar is daardoor wel in de gelegenheid zijn oude club Telstar met een bezoekje te verblijden.

De Belgische internationals en de top van de Belgische voetbalbond (KBVB) hebben mot over de hoogte van de premies. Onder leiding van de inmiddels vertrokken bestuurder Steven Martens groeiden De Rode Duivels uit tot de best betaalde nationale voetbalploeg ter wereld, zo weet Het Nieuwsblad. De spelersraad is geschrokken van het nieuwe, sobere voorstel. Naar verluidt moet Vincent Kompany, die tijdens het EK en de voorbije interlandperiode ontbrak wegens een blessure, binnenkort fungeren als vredestichter.

'Ik ben van plan het ongelijk van een aantal mensen te bewijzen. Ik zal keihard werken om te laten zien dat ze het bij het verkeerde eind hadden. Het zit in mijn karakter dat ik nooit opgeef.'
Adnan Januzaj wil dit seizoen bij Sunderland hoge toppen scheren na enkele tegenvallende jaren. The Black Cats huren de Belgisch international van Manchester United.

• De Spaanse krant Marca komt met een pikant verhaal. Tijdens een conferentie van trainers afgelopen week zou Arsenal-manager Arsène Wenger bot 'nee' hebben gezegd op een vraag van Manchester United-collega José Mourinho of hij naast hem mocht komen zitten. Beide trainers onderhouden de laatste jaren een haat-haatverhouding, met als dieptepunt een opstootje langs de zijlijn tijdens Chelsea - Arsenal in 2014.

• Mooie beelden. Het Spaans paralympisch voetbalteam was op bezoek bij Barcelona.

• Volgens Peter Schmeichel zal pas dit seizoen bij Manchester City blijken of Pep Guardiola echt een topcoach is. 'Bij Barcelona had hij geluk met de spelers die hij tot zijn beschikking had en van Bayern München maakte hij een team dat saai was om naar te kijken, al presteerde hij prima', aldus de oud-doelman van onder meer Manchester United en Manchester City in gesprek met Omnisport. 'De Premier League is echter met niets te vergelijken.'

• Het is vandaag precies 46 jaar geleden dat Feyenoord als eerste Nederlandse club de Wereldbeker in de wacht sleepte. Dankzij Joop van Daele werd Estudiantes met 1-0 verslagen. Voor de jongere lezers: de invaller moest zijn doeltreffende actie wel bekopen met het verlies van zijn bril, die vernield werd door wraaklustige Argentijnen.

• Het is vrijdag een bijzondere dag voor Ove Kindvall. Precies vijftig jaar geleden kwam de oud-spits vanuit Zweden naar Nederland om voor Feyenoord te spelen. Hij was er 46 jaar geleden ook bij toen de Rotterdammers de Wereldbeker wonnen.

• En op deze dag in 2014 begon voor Nederland de desastreus verlopen cyclus richting het EK 2016. Tsjechië vloerde Oranje met 2-1. Het begin van veel rampspoed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.