Blind zwaar onder de indruk van Oranje-opponent Mané

Reacties

Danny Blind heeft dinsdagavond de loftrompet gestoken over Liverpool-aanvaller Sadio Mané. De 29-jarige Senegalees staat komend najaar op het WK tegenover het Nederlands elftal.

Blind zwaar onder de indruk van Oranje-opponent Mané
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Liverpool
Liverpool

'Mané is een heerlijke speler die eigenlijk alle facetten van het spits-zijn beheerst', begon Blind zijn analyse bij Ziggo Sport in de rust van het Champions League-duel tussen Benfica en Liverpool, waarin Mané de 0-2 maakte. 'Benfica probeert compact te staan en van daaruit te counteren. Dan moet je die ruimtes toch gaan bespelen en proberen aan de bal te komen.'

Om te illustereren hoe goed Mané dat tegen Benfica deed, licht Blind een moment in de eerste helft uit, waarbij de Senegalees ploeggenoot Mohamed Salah vrijspeelt. 'Hier komt hij fantastisch vrij aan de kant van de bal met Salah, hoe hij hem dan ook nog meekrijgt. Dat is natuurlijk ook creativiteit', concludeert de assistent-bondscoach, die op het komende WK dus met Oranje te maken krijgt met Mané.

'Hier gaat hij toch uit de rug van die speler, waardoor hij vrijkomt. Centrumverdedigers kunnen niet doordekken, want dan wordt het te kwetsbaar. Die aanvallen beginnen vaak bij hem. Dat is niets nieuws, zo speelt Liverpool. Firmino is ook een speler die in de bal komt. Nu is het Mané, maar hij kan natuurlijk ook diep gaan, hij is supersnel. Als je de bal erachter legt, zijn ze ook gezien. Dus je weet nooit hoe kort je moet zitten. Het is gewoon een heel goede spits, die je altijd kan vinden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.