Blind spreekt over mentaliteit en is ziek van tegengoal

Reacties

Daley Blind rekent zichzelf de 1-1 van AZ aan. De verdediger schoof aan op het persmoment na het gelijkspel tegen AZ. Door het gelijkspel in Alkmaar verspeelde Ajax de kans om op deze zondag kampioen te worden.

Blind spreekt over mentaliteit en is ziek van tegengoal
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 2
Ajax
Ajax

Ajax kwam in het AFAS Stadion nog op voorsprong, maar na iets meer dan een uur viel de 1-1. Owen Wijndal zette voor op Vangelis Pavlidis en de Griek kopte raak met Blind in zijn rug. 'Ik ben zelfkritisch. Ik moet hem blokken of erbij zitten. Ik ben er ziek van dat hij de bal inkopt', stelt Blind na de wedstrijd. De goal van Pavlidis staat onderaan het artikel. 'De teleurstelling overheerst, maar dat neemt niet weg dat ik blij ben dat we de 2-2 eruit slepen.'

Het lukt Ajax in de tweede seizoenshelft lang niet altijd meer om extreem dominant te zijn in Eredivisie-duels, Blind vindt niet dat dit met instelling te maken heeft. 'Mentaal zit het wel goed, anders kan je het niet telkens opbrengen om tot het einde te strijden', doelt de linkspoot op de overwinningen die Ajax laat in enkele duels behaalde.

Met nog twee wedstrijden te gaan blijft de titelstrijd spannend, de Amsterdammers gaan richting het einde van het seizoen met een volle ziekenboeg. Tegen AZ viel bijvoorbeeld doelpuntenmaker Brian Brobbey uit. 'We hebben veel geblesseerden, maar gelukkig een brede selectie. De spoeling wordt wel dun als het zo doorgaat, maar dat neemt niet weg dat er veel kwaliteit op het veld staat', vindt Blind. 'We moeten er niet van weglopen, we moeten uitgaan van de kwaliteiten die we wel hebben en die kwaliteit is genoeg om wedstrijden te winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.