Blind is klaar als trainer: 'Voor mij is het wel goed zo'

Reacties

Danny Blind ziet zichzelf niet meer terugkeren als trainer. De 61-jarige oud-international acht de kans klein dat hij nog een nieuwe klus aanneemt, nadat zijn periode als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal na het WK in Qatar ten einde kwam.

Blind is klaar als trainer: 'Voor mij is het wel goed zo'
© Pro Shots

Dat vertelt Blind in een artikel dat deze week in VI en op VI PRO staat. De voormalig bondscoach van Oranje ziet zichzelf nu als analist, niet meer als trainer. 'Ik heb geen club of land en dat zie ik ook niet zo snel meer gebeuren. Ik zit nu 45 jaar in het vak, twintig jaar als voetballer en 25 jaar in andere functies. Voor mij is het wel goed zo, maar goed, je weet het nooit in het voetbal.'

Eind vorig jaar zette Blind ook al een streep door een rentree in de raad van commissarissen van Ajax. Die positie bekleedde de voormalige aanvoerder van de Amsterdammers drie jaar lang, totdat hij in augustus 2021 als rechterhand van Louis van Gaal terugkeerde bij Oranje. Van 2012 tot 2017 werkte Blind ook al bij het Nederlands elftal, eerst als assistent van Van Gaal en Hiddink, daarna als bondscoach.

Blind wil zich richten op zijn werk als analist, wat hem goed bevalt. 'Het komt dicht in de buurt bij wat ik in het vak altijd geambieerd heb', aldus de man die in de voetballerij zo ongeveer alle functies heeft vervuld. Na zijn afscheid als speler in 1999 was Blind immers jeugdtrainer, hoofd opleidingen, hoofdtrainer, assistent-trainer én technisch directeur bij Ajax. Die laatste functie bekleedde hij ook bij Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.