Blind en 'oudste aanvaller' Huntelaar Ajacieden met meeste CL-meters

Reacties

Met een flinke dosis ervaring gaat Ajax woensdagavond tegen Liverpool van start in de Champions League. Liefst vijftien selectieleden van de Amsterdammers kregen al speeltijd in het miljardenbal.

Blind en 'oudste aanvaller' Huntelaar Ajacieden met meeste CL-meters
© Pro Shots

Daley Blind heeft de meeste Champions League-minuten op zijn cv, namelijk 3.707. Daarna volgen Klaas Jan Huntelaar (2.455), Andre Onana (1.620) en Dusan Tadic (1.620). Spelers als Antony, Ryan Gravenberch en Sean Klaiber kunnen woensdag tegen Liverpool hun vuurdoop beleven in het elitetoernooi.

Ook wat betreft het aantal Champions League-wedstrijden steken Blind en Huntelaar er met kop en schouders bovenuit. Daarna volgen hoofdzakelijk de Ajacieden die in de afgelopen twee seizoenen veel meters maakten in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Overigens heeft Ajax met Huntelaar de oudste aanvaller in de 32 Champions League-selecties in huis. De geboren Achterhoeker zag op 12 augustus 1983 het levenslicht. Op 22 februari 2006 liet Huntelaar in het achtstefinaleduel met Internazionale zijn eerste goal in het miljardenbal aantekenen. De in 1982 geboren Maarten Stekelenburg behoort tot de oudste spelers van het toernooi, een lijst die wordt aangevoerd door Gianluigi Buffon (1978).

Ajacieden met meeste speelminuten in de Champions League:

Ajacieden met meeste wedstrijden in de Champions League:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.