Blind en John maken debuut, Italië met AC Milan-aanval

Er zijn geen wijzigingen meer aangepast in de gistermiddag bekend gemaakte opstelling van het Nederlands elftal. Daardoor maken Daley Blind en Ola John woensdagavond tegen Italië (20.30 uur) hun debuut voor Oranje.

Blind en John maken debuut, Italië met AC Milan-aanval

Tim Krul start tegen de Italianen onder de lat, met Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Blind voor zich. Jordy Clasie, Adam Maher en Kevin Strootman vormen het middenveld, achter de aanvallers Jeremain Lens, Robin van Persie en Ola John.

Opvallend aan het relatief jonge Oranje is dat er liefst acht spelers uit de Eredivisie spelen. Alleen Krul (Newcastle United), Van Persie (Manchester United) en John (Benfica) verdienen hun brood in het buitenland.

Overigens ontstond er ophef over de achterhoede die Van Gaal opstelde. Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij vormen immers het centrum, waar bij Feyenoord Martins Indi routinier Joris Mathijsen nog voor moet laten. Mathijsen is nu wisselspeler. 'En ik had er ook moeite mee om Mathijsen te passeren. Maar ik heb hem altijd gekend in mijn beslissing, hij wist dat dit eraan kwam. Volgens mij is trainer Ronald Koeman ook benieuwd hoe het vanavond zal gaan', aldus Van Gaal.

ErvaringItalië stapt woensdagavond met een stuk meer ervaring in Amsterdam het veld op dan Oranje. Waar de basisspelers van het Nederlands elftal samen tot 113 interlands komen, hebben de Italianen gezamenlijk liefst 417 interlands achter hun naam staan.

Slechts vijf spelers van Italië komen niet aan de tien interlands: Antonio Candreva, Ignazio Abate, Davide Santon, Stephan El Shaarawy en Davide Astori. Bij Oranje hebben alleen Strootman (15) en Van Persie (71) meer dan tien wedstrijden voor het Nederlands elftal op hun naam staan.

Volledige opstelling van NederlandKrul; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; Clasie, Maher, Strootman; Lens, Van Persie, John.

Volledige opstelling van ItaliëBuffon; Abate, Astori, Barzagli, Santon; De Rossi, Pirlo, Montolivo; Candreva, Balotelli, El Shaarawy. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen