Blind kan rijke vader-zoon-traditie bij Oranje vervolgen

Als Daley Blind woensdag in de oefeninterland tegen Italië zijn debuut maakt in het Nederlands elftal dan is het de achtste keer dat een Oranje-international in de voetsporen van zijn vader treedt. Martin Koeman, vader van Ronald en Erwin, zag zelfs zijn beide zonen zijn voorbeeld (een interlandloopbaan) volgen.

Blind kan rijke vader-zoon-traditie bij Oranje vervolgen

Jan Everse was in 1975 de eerste international die in de voetsporen van zijn vader trad. Een jaar nadat zijn vader overleed maakte hij zijn debuut.

In 1982 kreeg de familie Everse navolging van René van der Gijp. Hij speelde net als zijn vader Wim van der Gijp voor Oranje.

Martin Koeman mocht zelf maar eenmaal aantreden in de nationale ploeg, maar zag zijn zonen bijdragen aan het grootste succes van Oranje ooit. Erwin (31 interlands) en Ronald (78 interlands) waren vier jaar na hun debuut onderdeel van het Nederlands elftal dat in Duitsland Europees kampioen werd. In 1994 werd Youri Mulder international. Hij volgde daarmee het voorbeeld van zijn vader Jan. Ook in de familie De Jong is sprake van een vader en zoon in Oranje. Zowel vader Jerry als zoon Nigel droegen het Oranje-shirt.

CruijffTot slot zijn Johan en Jordi Cruijff (foto onder) de enige vader en zoon die allebei actief waren op een eindronde. Jordi speelde op het EK van 1996, terwijl Johan acte de présence gaf op het WK van 1974 waarin Oranje net naast de wereldtitel greep in en tegen Duitsland en het teleurstellend verlopen EK van 1976.

Danny Blind (foto midden) is momenteel assistent van bondscoach Louis van Gaal. Als international kwam de toenmalige verdediger tot 42 optredens. (bron: www.voetbalstats.nl) <br /><br />

Vader Interlands Zoon Interlands
Jan Everse sr. 3 Jan Everse jr. 2
Wim van der Gijp 13 René van der Gijp 15
Martin Koeman 1 Ronald Koeman 78
Erwin Koeman 31
Jan Mulder 5 Youri Mulder 9
Johan Cruijff 48 Jordi Cruijff 9
Jerry de Jong 3 Nigel de Jong 67


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen