Blind en Girona zien koppositie wegglippen

Girona is de koppositie in La Liga kwijtgeraakt. De Catalaanse surprise, met Daley Blind in de basis, kwam maandagavond tegen Athletic Bilbao niet verder dan 1-1. Daardoor is Real Madrid de nieuwe leider in de Spaanse competitie.

Girona
Girona
1 - 1
Athletic de Bilbao

Het was niet de aspirant-koploper maar het bezoekende team uit Baskenland dat als sterkste begon. De eerste grote kans was voor Gorka Guruzeta, de aanvaller kon vrij voor doelman Paulo Gazzaniga niet tot scoren komen. De Argentijn wist te redden, zoals hij dat in het restant van de eerste helft nog een paar keer moest doen om in elk geval een doelpuntloze ruststand te bewaren voor zijn ploeg.

Na rust werd Girona sterker en tien minuten na de pauze werd het ook 1-0. Savinho gaf voor, Viktor Tsygankov kwam op het goede moment ter plaatse om de score te openen voor Girona. Niet dat het daarna makkelijk ging: Blind moest nog een gele kaart incasseren om een gevaarlijke aanval van Athletic onschadelijk te maken.

Halverwege de tweede helft kon ook Blind niet meer ingrijpen toen Iñaki Williams de bordjes in evenwicht zette na een indrukwekkende demonstratie van snelheid en kracht. Het zou bij een gelijkspel blijven, zodat Real Madrid en Girona nu op een gelijk puntentotaal staan. Omdat de Madrilenen de onderlinge ontmoeting wonnen, staan zij bovenaan.