Blind bereikt mijlpaal en voegt zich bij Club van 100

Reacties

Daley Blind heeft vrijdagavond een bijzondere mijlpaal bereikt. De 33-jarige verdediger speelde tegen Frankrijk zijn honderdste interland voor het Nederlands elftal. Slechts acht andere Oranje-spelers slaagden daar eerder in.

Blind bereikt mijlpaal en voegt zich bij Club van 100
© Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman kondigde eerder al aan dat hij Blind de kans wilde bieden om zijn jubileum te vieren. Dat betekent niet dat de verdediger van Bayern München onder de nieuwe keuzeheer verzekerd zal zijn van een basisplaats. Koeman liet Blind ruim twintig minuten voor tijd invallen. Hij kwam bij een 3-0 achterstand binnen de lijnen voor Marten de Roon.

'Ik heb hem verteld dat hij niet de eerste optie is als linksback', zei de bondscoach over Blind. 'Maar dat ik niet uitsluit dat hij bij de selectie blijft. Dat ligt aan het verdere verloop aan wedstrijden.'

Blind debuteerde in februari 2013 voor het Nederlands elftal. In de oefenwedstrijd tegen Italië liet Louis van Gaal hem destijds starten. Blind werd in 2014 met Oranje derde op het WK in Brazilië en maakte ook het EK van 2021 en het WK van vorig jaar in Qatar mee.

Recordinternationals van Nederland

Speler Interlands
1. Wesley Sneijder 134
2. Edwin van der Sar 130
3. Frank de Boer 112
4. Rafael van der Vaart 109
5. Giovanni van Bronckhorst 106
6. Dirk Kuijt 104
7. Robin van Persie 102
8. Phillip Cocu 101
9. Daley Blind 100
10. Arjen Robben 96
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.