Feyenoord maakt indruk: Paixão en Giménez doen Benfica en Kökçü pijn

Feyenoord heeft een uitstekende eerste helft tegen Benfica zondag afgesloten met een dubbele voorsprong. Eerst was het Igor Paixão die de score opende, vervolgens luisterde Santiago Giménez zijn rentree op met een doelpunt (2-0).

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Benfica
Benfica

Het duel met Benfica is voor Feyenoord de allerlaatste krachtmeting voor het volgende week vrijdag tegen PSV speelt om de Johan Cruijff Schaal. Een week later wacht voor de Rotterdammers de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Sittard. Paixão maakte in de twaalfde minuut het openingsdoelpunt na balverlies van voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes.

Giménez
Tien minuten voor rust was het de beurt aan Giménez, die doelman Odisseas Vlachidimos passeerde met een handig wippertje. De Mexicaan leek te vertrekken vanuit buitenspelpositie, maar in De Kuip was geen VAR aanwezig. Voor Giménez is het na het toernooi om de Gold Cup en een korte vakantie zijn eerste officieuze wedstrijd van het seizoen.