Bliksemstart helpt matig FC Groningen aan eerste zege

Reacties

FC Groningen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Een onfortuinlijk eigen doelpunt van doelman Jeffrey de Lange maakte zondag het verschil in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer blijft puntloos.

Bliksemstart helpt matig FC Groningen aan eerste zege
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

FC Groningen had zich nauwelijks een betere start kunnen wensen in de Euroborg, want al binnen drie minuten stond het 1-0. Na een indraaiende voorzet werkte Ramon Pascal Lundqvist de bal op onorthodoxe wijze tegen de paal, waarna het leer via de rug van keeper De Lange over de lijn hobbelde. FC Groningen was in de beginfase de bovenliggende partij, al dook Go Ahead ook een aantal keer op voor het vijandelijke doel. Zo stopte Michael Verrips een poging van Rashaan Fernandes.

Na achttien minuten kreeg Ragnar Oratmangoen, die de voorkeur had gekregen boven Tomas Suslov, een goede kans op de 2-0. De middenvelder trok vanaf links naar binnen en schoot rakelings naast. Hierna groeide Go Ahead in de wedstrijd. Dat leverde onder meer een mogelijkheid op voor Isac Lidberg, maar de Zweed schoot te slap in. Later schoot Lundqvist aan de andere kant over de kruising.

© Pro Shots

Frank Wormuth kon onmogelijk tevreden zijn over het spel van zijn ploeg in ieder geval het laatste kwartier van de eerste helft. Direct na de pauze kwam FC Groningen verder onder druk te staan. Zo werd een schot van Fernandes geblokt en verdiende Go Ahead een aantal hoekschoppen achter elkaar. Later kopte de bedrijvige Fernandes rakelings naast. FC Groningen, dat tussendoor zelf ook nog wel een goede kans kreeg via Cyril Ngonge, dreigde steeds meer grip op het duel te verliezen.

Wormuth nam geen halfslachtige maatregelen en haalde na 56 minuten Oratmangoen, Isak Määttä en Lundqvist naar de kant; laatstgenoemde was duidelijk niet gelukkig met zijn wissel. De Trots van het Noorden slaagde er ondanks de driedubbele wissel echter niet in om het spelbeeld te veranderen: FC Groningen speelde weinig klaar en Go Ahead had zodoende alle reden om zijn kans te blijven ruiken. Zo kopte Fernandes na een klein uur net naast na een voorzet van Evert Linthorst.

In het laatste kwartier werden er niet veel serieuze kansen meer bij elkaar gevoetbald. Go Ahead, dat evenmin kon overtuigen, kwam behoudens kansjes voor Bobby Adekanye en Bas Kuipers eigenlijk niet meer in de buurt van Verrips. Namens FC Groningen stichtte Ngonge na tachtig minuten nog serieus gevaar; hij krulde net naast. Het was van beide kanten al met al weinig overtuigend, maar de eerste drie punten van het seizoen betekenen voor FC Groningen wel een welkome opsteker in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen NEC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Groningen Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.