Blessurenieuws zorgt voor uitgeklede CL-kraker tussen PSG en Real Madrid

Reacties

Met Paris Saint-Germain - Real Madrid staat er woensdagavond meteen een topwedstrijd met hoofdletter 'T' op het programma in de eerste speelronde van de Champions League. Het topaffiche moet het echter wel stellen zonder een aantal topspelers. Onder meer Kylian Mbappé en Edinson Cavani moeten het duel laten schieten.

Blessurenieuws zorgt voor uitgeklede CL-kraker tussen PSG en Real Madrid
PSG
PSG
3 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Op voorhand stond in elk geval al vast dat bij PSG Neymar het duel met Real Madrid moest laten schieten. De Braziliaan is nog drie Europese wedstrijden geschorst na zijn woede-uitbarsting op social media na de uitschakeling van PSG tegen Manchester United in de achtste finales van het vorige Champions League-seizoen. United kreeg een penalty na een handsbal van Presnel Kimpembe, tot afgrijzen van de Braziliaanse superster. 'De UEFA zet vier mannen bij elkaar die niets weten van voetbal om beelden in slowmotion te beoordelen. Dit was géén strafschop, dit was géén hands. Hoe maak je hands als de bal je rug raakt? Ahh... Go f*ck yourselves!', aldus de woedende Neymar.

Naast Neymar, die dit weekend met een rake omhaal nog matchwinner was bij PSG, was het ook al zeker dat de tegenstander van PSG, Real Madrid, het zonder de geschorste Sergio Ramos en Nacho Fernández moest doen. Ramos zit nog altijd de schorsing uit die hij kreeg na zijn opzettelijke gele kaart in het duel tussen Ajax en Real Madrid van vorig seizoen. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde', gaf Ramos eerlijk toe tegenover Marca. Hij werd zodoende voor twee duels geschorst en omdat Ajax Real Madrid uitschakelde moet hij dit seizoen nog één wedstrijd brommen.

Blessures
Naast de schorsingen blijkt nu ook dat beide ploegen met de nodige blessures kampen. Real Madrid moest in elk geval Isco, Luka Modric, Marco Asensio en Federico Valverde missen en maandag bleek ook Marcelo er voor onbekende tijd uit te liggen wegens een rugblessure.

Coach Thomas Tuchel kan bij PSG naast Neymar ook geen beroep doen op Mbappé en Cavani. Beide sterspelers hervatten aan het einde van de week de training met de groep. Mbappé heeft nog teveel last van een hamstringblessure terwijl Cavani nog kampt met een heupblessure. Ook Julian Draxler en Thilo Kehrer zijn geblesseerd bij de Fransen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.