Blessure Zoet biedt opening voor emotionele heldenrol Rafael

Reacties

Voor Rafael was het eerste succes van Spezia in de Serie A om meer redenen bijzonder. De Braziliaan droeg als vervanger van Jeroen Zoet bij aan de historische zege.

Blessure Zoet biedt opening voor emotionele heldenrol Rafael
© Pro Shots
Udinese
Udinese
0 - 2
Spezia
Spezia

Na een uur was de wedstrijd tegen Udinese gedaan voor Zoet. De gewezen PSV-goalie verdween per brancard in de catacomben en Rafael nam de plaats onder de lat over. Voor de 38-jarige Braziliaan werd het een avond om niet snel te vergeten.

Nog los van het feit dat hij de nul hield, nam Rafael ook de assist voor zijn rekening voor de bevrijdende 0-2 van Andrey Galabinov. Daarmee was Spezia verzekerd van de eerste zege in de Serie A ooit. 'Ik had de bal in mijn handen en zag hem alleen staan', keek de ervaren goalie terug op zijn moment. 'Gelukkig maakte hij het ook af.'

Met die treffer was de comeback van Rafael compleet. De Braziliaan dacht na zijn afscheid van Cagliari afgelopen zomer dat zijn carrière voorbij was. 'Ja', erkende hij na afloop in gesprek met Sky Italia in tranen om vervolgens door emoties overmand richting de kleedkamer te gaan om de historische zege van Spezia te vieren.

Rafael zal ongetwijfeld met extra aandacht wachten op de uitkomst van het onderzoek naar de blessure van Zoet. Want dan weet hij ook of hij nog meer duels mag spelen of dat hij zich weer moet schikken in de rol van stand-in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.