Blessure Zaniolo 'bevestigt' kruisbandvloek AS Roma

Reacties

AS Roma blijft de laatste jaren weinig bespaard wat kruisbandblessures betreft. Het letsel van Nicolò Zaniolo past in een treurige traditie van de Romeinen.

Blessure Zaniolo 'bevestigt' kruisbandvloek AS Roma
© Pro Shots

Bij AS Roma hebben ze de laatste jaren met kruisbandletsels meer ervaring opgedaan dan ze lief is. Sinds 2014 zijn er zestien spelers van de Giallorossi die te maken hebben gehad met deze zware knieblessure. Zaniolo is daarbij een van voornaamste slachtoffers. De 21-jarige middenvelder kreeg maandag voor de tweede keer in een jaar tijd te maken met een gescheurde kruisband. In januari hield hij eenzelfde blessure aan zijn andere knie over aan het duel met Juventus.

Davide Zappacosta was in oktober 2019 de vijftiende speler sinds 2014 die zijn kruisband scheurde terwijl hij in dienst was van Roma. Daarbij moet worden aangetekend dat Antonio Rüdiger net als Zaniolo op het moment van zijn knieblessure bij de nationale ploeg was. Dat gold echter niet voor Emerson Palmieri, Mário Rui, Alessandro Florenzi, Luca Pellegrini, Riccardo Calafiori, Abdullahi Nura, Elio Capradossi, William Bianda, Devid Bouah, Ezequiel Ponce en Marco Tumminello.

De overige twee spelers op de opmerkelijke Roma-lijst zijn Nederlanders. In maart 2014 was Kevin Strootman de eerste met een kruisbandkwetsuur, die hem uiteindelijk het WK in Brazilië zou kosten. Drie jaar geleden was Rick Karsdorp de ongelukkige. Wat eveneens opmerkelijk is: elf van de zestien getroffen spelers zijn verdedigers.

Zaniolo weet inmiddels wat het is om zich terug te knokken van een kruisbandblessure. 'Ik dank iedereen voor de steun, zowel van de Roma-fans als van de anderen. Ik zal snel terugkomen', zei de onfortuinlijke Italiaanse middenvelder op Instagram.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.