Blessure voor Aké: 'Hij doet absoluut niet mee tegen Barcelona'

Reacties

Nathan Aké heeft een liesblessure opgelopen in de wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester City (3-3). De verdediger van The Citizens moest zich na twintig minuten laten vervangen door Rúben Dias.

Blessure voor Aké: 'Hij doet absoluut niet mee tegen Barcelona'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 3
Manchester City
Manchester City

'Volgens mij is het zijn lies', zei trainer Josep Guardiola na afloop van het spektakelstuk. 'Hij is gewisseld omdat hij geblesseerd was.' Aké blijft komende week thuis, terwijl zijn ploeggenoten afreizen naar Barcelona. Woensdag spelen Manchester City en Barcelona in Camp Nou een vriendschappelijke wedstrijd om geld op te halen in de strijd tegen ALS.

Aké zal volgens Guardiola 'absoluut niet' tot de wedstrijdselectie behoren. De precieze ernst van de blessure moet nog blijken. Herstel van een liesblessure neemt meestal tussen de twee en twaalf weken in beslag. Aké, die een basisplaats had in alle officiële wedstrijden van zijn club dit seizoen, hoopt over dertien weken met Oranje aan het WK te beginnen.

Niet alleen voor Aké, maar ook voor Guardiola is de blessure een tegenvaller. Een van zijn andere centrumverdedigers, Aymeric Laporte, werd in de zomer geopereerd aan zijn knie en staat nog aan de kant. Eigenlijk zijn alleen Dias en John Stones nog over als opties in het hart van de verdediging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.