Blessure van Robben valt mee: 'Ik had het erger verwacht'

Reacties

De blessure die Arjen Robben opliep tijdens zijn officiële rentree in het shirt van FC Groningen valt mee. Tegen PSV liep de 36-jarige aanvaller een liesblessure op, maar na onderzoek is gebleken dat de spier niet beschadigd is.

Blessure van Robben valt mee: 'Ik had het erger verwacht'
© Pro Shots

Dat is voor Robben een hele opluchting, die in zijn carrière menig blessureleed meemaakte. 'De schade valt mee, daar ben ik heel blij om. Ik vreesde erger, maar er is gelukkig niets kapot aan de spier, er zit geen scheur in. Dus dat is hoopvol', spreekt hij uit in gesprek met FC Groningen TV.

Deze zomer maakte Robben bekend dat hij terug zou keren bij FC Groningen, maar er werd niets gezegd over het moment van instappen. De 96-voudig international maakte in de voorbereiding minuten in twee oefenduels, maar kreeg dus een basisplaats tijdens de eerste wedstrijd van FC Groningen in het nieuwe seizoen van de Eredivisie.

Na iets meer dan een half uur zat de wedstrijd van Robben er echter op. 'Ik kijk met gemengde gevoelens terug', bekent Robben. 'Het begon heel mooi, alleen eindigde het natuurlijk met het slechtst denkbare scenario. Ik zag de basisplek als een mooie beloning voor mezelf en voor de mensen die met mij keihard hebben gewerkt om terug te komen.'

Na het goede nieuws hoopt Robben snel terug te zijn. 'Uiteindelijk kregen we een harde klap, maar pleisters plakken, heel snel uithuilen en keihard doorgaan. Heel snel heb ik de knop omgezet, maar ik kijk liever positief naar voren. Je kan er heel cynisch over doen, maar ik bekijk het anders: ik heb echt goede stappen gezet.'

FC Groningen ging met 1-3 onderuit tegen PSV, de club krijgt komende zondag een nieuwe kans op de eerste punten van het seizoen: uit tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.