Blessure Lozano smet op eerste competitiezege PSV

PSV is zondagavond niet in paniek geraakt na een achterstand tegen ADO Den Haag en heeft de eerste competitiezege van het seizoen te pakken. Mark van Bommel en zijn mannen wachten nu op meer duidelijkheid over de voetblessure waarmee Hirving Lozano uitviel.

PSV
PSV
3 - 1
ADO Den Haag

Twee uur voor de aftrap maakte PSV melding van de terugkeer van Daniel Schwaab, die een eenjarig contract met de club is overeengekomen. De Duitser bekeek de wedstrijd tegen ADO vanaf de tribune en zag Timo Baumgartl, die als zijn opvolger naar Eindhoven is gehaald, in het hart van de verdediging beginnen. Lozano keerde na twee duels op de bank terug in de basis, als vervanger van de geblesseerde Gastón Pereiro.

PSV was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg en kreeg al in de eerste minuut een grote kans via Donyell Malen. Toch kreeg ook ADO in de eerste helft zijn mogelijkheden. Tomás Necid zette Jeroen Zoet aan het werk, waarna twee gevaarlijke voorzetten alleen voor een Eindhovense schrikreactie zorgden. Na ruim een halfuur kwam ADO verrassend op voorsprong. Érick Gutiérrez liet zich wel erg simpel opzij zetten en Necid ramde hard raak.

De fans van PSV, die in de eerste twintig minuten stil waren gebleven uit protest over het aanvangstijdstip van deze wedstrijd, begonnen te morren. PSV deed wel zijn best om direct wat aan de achterstand te doen, maar had moeite om de defensie van ADO te kraken. Kort voor rust werd Robert Zwinkels toch gepasseerd. Een schot van Bruma werd van richting veranderd en daardoor was de doelman van ADO kansloos.

De tweede helft begon teleurstellend voor PSV, toen Lozano geblesseerd uitviel en zich moest laten vervangen door Cody Gakpo. Zonder Chucky trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Amper een minuut na het uitvallen van Lozano speelde Malen zichzelf vrij en schoot hij PSV op voorsprong. ADO moest nu zelf aanvallen om nog een bevredigend resultaat aan het bezoek aan Eindhoven over te houden, maar gaf daarbij juist veel ruimte weg aan PSV. Het wachten was dan ook op het moment dat de thuisploeg de wedstrijd zou beslissen.

De mogelijkheden waren er, maar PSV verzuimde lange tijd om de trekker nog eens over te halen. De thuisploeg maakte voorin de verkeerde keuzes en had de pech dat een goal van Denzel Dumfries wegens buitenspel werd afgekeurd. ADO bleef daardoor hopen op in ieder geval een punt, maar met debutant Bilal Ould-Chikh binnen de lijnen werd Zoet geen enkele keer getest. Namens PSV raakte Malen de lat en hielp Dumfries een grote kopkans om zeep.

Pas in blessuretijd viel de 3-1 alsnog. Het schot van Malen schoot via Zwinkels de lucht in, waarna Gakpo een uitstekende invalbeurt met meer geluk dan wijsheid bekroonde met het slotakkoord. PSV wacht nu op meer nieuws over Lozano, die in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli staat. Een serieuze blessure zou een transfer weleens kunnen verpesten.