Blessure Lanzini brengt West Ham verder in de problemen

Reacties

Na Dimitri Payet moet West Ham United-manager Slaven Bilic ook Manuel Lanzini de komende tijd missen. De Argentijn moet zo'n zes weken toekijken door een bovenbeenblessure.

Blessure Lanzini brengt West Ham verder in de problemen

Lanzini was de laatste weken de smaakmaker bij The Hammers, die moeite hebben om de sterke seizoenstart een vervolg te geven. De aanvallende middenvelder hielp West Ham aan een punt in het thuisduel met Everton (1-1) en zorgde op bezoek bij Tottenham Hotspur voor een lichtpuntje aan West Ham-zijde door met een harde knal, voorafgegaan door een sierlijke passeerbeweging, de eretreffer voor zijn rekening te nemen (4-1).

De goals van Lanzini kwamen voor Bilic als geroepen bij afwezigheid van Dimitri Payet. Laatstgenoemde kwam over van Olympique Marseille en ontpopte zich in korte tijd tot sterspeler en publiekslieveling bij de Londenaren. De revelatie staat nog zo'n twee maanden aan de kant door een enkelblessure en werd de voorbij weken als spelmaker vervangen door Lanzini, die in het begin van het seizoen veelal op de linkerflank te vinden was.

Ondanks een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder zege staat West Ham nog altijd zevende in de Premier League. Die klassering is deels te danken aan overwinningen op bezoek bij Arsenal, Manchester City en Liverpool. Het voorbije weekend werd Manchester United op Old Trafford onschadelijk gemaakt (0-0).

Het bezoek aan manager Louis van Gaal en consorten moest Lanzini vanwege zijn kwetsuur al aan zich voorbij laten gaan. De 22-jarige Argentijn wordt door West Ham tot komende zomer gehuurd van Al-Jazira, dat Lanzini wegplukte bij River Plate.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.