Blessure Da Costa, Kluivert traint met groep

Bij Manuel Da Costa (20) zit even de klad in zijn goede prestaties bij PSV. De Portugees was de afgelopen weken een van de revelaties bij de Eindhovenaren, maar ontbreekt zaterdag tegen NAC Breda vanwege een enkelblessure.

Blessure Da Costa, Kluivert traint met groep

Da Costa verscheen voor de topper tegen AZ (3-1 winst) verrassend in de basis bij PSV. De centrale verdediger viel direct op door een van de doelpunten voor zijn rekening te nemen. Trainer Ronald Koeman had voor de Portugees vervolgens ook een basisplaats in petto tegen Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Galatasaray.

Michael Reiziger profiteert van de blessure van Da Costa. Tegen NAC zal hij aan de aftrap verschijnen als linksback. Carlos Salcido vormt met Alex het centrum van de verdediging.

Behalve Da Costa, moest ook Diego Tardelli geblesseerd afhaken. 'Het is duidelijk dat je het liefste altijd iedereen tot je beschikking hebt', reageerde Koeman op de blessures. 'We verwachten dat ze volgende week weer fit zijn. Het is niet heel ernstig. Voor Da Costa is het jammer, hij heeft het heel goed gedaan in de laatste wedstrijden.'

Beter nieuws had PSV te melden over Patrick Kluivert. De dertigjarige aanvaller trainde vrijdag weer met de groep mee. Hij speelde sinds september geen wedstrijd meer. Kluivert doet het voorlopig nog wel rustig aan. De spits wil niets forceren.

Bekijk hier al onze video's