Blatter en Platini moeten toch weer vrezen voor straf

Reacties

Verrassende wending in de strafzaak rond Sepp Blatter en Michel Platini. In juli werden de twee ex-voorzitters van respectievelijk FIFA en UEFA nog vrijgesproken na aantijgingen van corruptie. De Zwitserse federale aanklagers hebben donderdag toch beroep aangetekend om die vrijspraak ongedaan te maken.

Blatter en Platini moeten toch weer vrezen voor straf
© Pro Shots

In juli ging het over een betaling van ongeveer twee miljoen euro van de FIFA aan Platini, overgemaakt in 2011. De ontvanger van dat geld en Blatter hielden vol dat dit een vergoeding was voor werk als consultant voor de voetbalbond. De rechter vond dat verhaal 'geloofwaardig' en zag geen reden om aan te nemen dat het om een frauduleuze betaling ging.

Andere rechtsgeleerden hebben zich over dat oordeel gebogen en hebben nu gevraagd om het volledige oordeel nietig te verklaren. Als dat gebeurt, zou dat betekenen dat Platini voorlopig niet in het voetbal kan terugkeren omdat de zaak verder loopt. Ook hangt de twee dan nog steeds een fikse straf boven het hoofd. Er werd eerder een voorwaardelijke celstraf tegen het duo geëist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.