Blaszczykowski keert bij Wolfsburg terug in de Bundesliga

Reacties

VfL Wolfsburg heeft Jakub Blaszczykowski overgenomen van Borussia Dortmund. De dertigjarige Pool heeft bij de club van Nederlanders Jeffrey Bruma en Bas Dost een driejarig contract getekend.

Blaszczykowski keert bij Wolfsburg terug in de Bundesliga

De flankspeler speelde het voorbije seizoen op huurbasis bij Fiorentina en ook in het aankomende seizoen heeft trainer Thomas Tuchel Blaszczykowski niet in Dortmund nodig. Wolfsburg-coach Dieter Hecking stelt de aanwezigheid van de buitenspeler wel op prijs, zo laat hij op de clubsite weten.

'Met hem hebben we extra mogelijkheden voor de rechterflank. Jakub is ervaren en veelzijdig. Voor ons is hij daarom een enorme aanwinst', aldus Hecking, die met Ton Lokhoff een Nederlandse assistent heeft. Volgens technisch directeur Klaus Allofs is de geroutineerde Pool een voorbeeldprof. 'Hij is een rolmodel als het gaat om toewijding, passie en werklust.'

Eerder deze zomer bewandelde André Schürrle de omgekeerde weg. Dortmund legde dertig miljoen euro op tafel voor de 25-jarige aanvaller, die na anderhalf jaar vertrok bij Wolfsburg. De transfer van Schürrle betekende voor Dortmund een clubrecord.

Het bijzondere levensverhaal van Blaszczykowski is hier te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.