Blanc ontgoocheld na 'sensatie' tegen Wit-Rusland

Laurent Blanc had zich de start van zijn EK-kwalificatiecampagne heel anders voorgesteld. In het eigen Stade de France wilde de bondscoach de WK-kater wegspoelen. Dat lukte allerminst. Tegen Wit-Rusland blameerden de Fransen zich opnieuw.

Blanc ontgoocheld na 'sensatie' tegen Wit-Rusland

Invaller Sergei Kislyak maakte in de 86ste minuut na gerommel in de Franse verdediging de enige treffer van de wedstrijd en zorgde voor striemende fluitconcerten van het thuispubliek.

'Dit is een enorme teleurstelling', erkende een ontgoochelde Blanc na afloop van de matige vertoning. 'We kampen met een gebrek aan productieve spelers. Dat is het probleem. Hopelijk is Karim Benzema (de Real Madrid-aanvaller liet het duel lopen vanwege een blessure, red.) er dinsdag weer bij.'

'We hebben geen tijd om te treuren en moeten ons richten op het duel met Bosnië van dinsdag. Dat was al een belangrijke wedstrijd, maar het treffen is nu nóg belangrijker geworden', aldus Blanc.

De keuzeheer van Wit-Rusland, Bernd Stange, kon zijn geluk niet op. 'We hebben voor een sensatie gezorgd', jubelde hij na afloop van het duel. 'De eerste tien minuten waren we wat angstig, maar ik vind toch dat we de overwinning hebben verdiend. Dit was geen geluk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen