Blanc kan met schaduwteam WK-kater niet wegspoelen

Het Franse nationale elftal heeft ook de eerste wedstrijd na het WK verloren. In een uitwedstrijd gingen de Fransen, met voor het eerst Laurent Blanc aan het roer, ten onder tegen Noorwegen: 2-1.

Blanc kan met schaduwteam WK-kater niet wegspoelen

Deze zomer eindigde het WK-optreden van Les Bleus in een groot debacle. De spelersgroep lag herhaaldelijk overhoop met de voorganger van Blanc, Raymond Domenech. De resultaten waren eveneens dramatisch. Met één punt en een laatste plek in groep A keerden de Fransen huiswaarts.

De Franse bond stuurde nog tijdens het mondiale eindtoernooi spits Nicolas Anelka voortijdig naar huis na een woordenwisseling met bondscoach Domenech, wat uiteindelijk zelfs leidde tot een staking van de achtergebleven internationals.

De vertoning was voor Blanc aanleiding alle WK-gangers thuis te laten voor het oefenduel met Noorwegen.

Zonder zijn vaste waarden slaagde Blanc er niet in een nederlaag te voorkomen. Hatem Ben-Arfa zetten de Fransen vlak na rust nog wel op voorsprong, maar twee doelpunten van Erik Huseklepp deden die openingstreffer teniet.

Ondanks vooral defensief een zwak optreden zag Blanc zeker aanknopingspunten. 'Ik was blij met het optreden van mijn ploeg. We probeerden te blijven combineren en zo kansen te creëren. Helaas ben je met dat type spel kwetsbaar op het moment dat je de bal verliest. Dat zag je bij de tegendoelpunten.'

Blanc, die acht man liet debuteren, start op 3 september aan de eerste belangrijke wedstrijd. In de kwalificatiereeks voor het EK 2012 in Oekraïne en Polen treffen de Fransen dan Wit-Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen