Blamage Willem II in titelstrijd, Forbs maakt geen indruk bij Ajax-beloften

Een bijzondere maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer één kwam niet langs de hekkensluiter, terwijl de duurste speler ooit in de competitie onderuitging bij zijn debuut.

Jong FC Utrecht
1 - 1
Willem II
Willem II

De strijd om het kampioenschap nam een verrassende wending in De Galgenwaard, waar Willem II volgend seizoen als Eredivisionist hoopt te spelen. Tegen de beloften van FC Utrecht, die hun laatste zes wedstrijden verloren, konden de Tilburgers een grote stap zetten naar promotie en de titel. Maar de wedstrijd ontbrandde pas laat en leverde geen winnaar op.

Met een kopbal op de lat van Raffael Behounek begon Willem II nog goed, zagen ongeveer vierhonderd meegereisde fans in een verder vrij leeg stadion. Maar vier minuten tijd scoorde juist Jong FC Utrecht via een heerlijke knal van Anthony Descotte, teruggekeerd van een zware knieblessure.

Na de 1-0 raakte Jesse Bosch de paal nog voor de Tilburgers, kopte Jeredy Hilterman de gelijkmaker wel binnen en miste laatstgenoemde in de slotseconden ook nog een gouden kans op de winnende goal. Het gat met eerste achtervolger Roda JC Kerkrade is nu drie punten voor Willem II.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 2
FC Den Bosch

Bij een andere jeugdploeg maakte een speler zijn opwachting die afgelopen zomer voor veertien miljoen euro de overstap maakte van Manchester City naar Ajax, een bedrag dat met bonussen nog kan oplopen tot negentien miljoen. Zijn naam: Carlos Forbs. De twintigjarige Portugees maakte onder gelegenheidscoach Hedwiges Maduro (als onderdeel van diens UEFA Pro-opleiding) zijn debuut voor Jong Ajax, maar speelde een anonieme wedstrijd.

De blikvanger werd Kasper Kostorz. Hij bewees wederom het enige lichtpuntje te zijn bij laagvlieger FC Den Bosch dit seizoen. Vijf minuten voor rust was de Poolse spits het eindstation van een vlotte aanval, na een uur deed hij het helemaal zelf met een knappe versnelling en door vervolgens de keeper te omspelen en het duel te beslissen.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 2
FC Emmen
FC Emmen

In Alkmaar vielen de meeste goals. De talenten van AZ zetten hun sterke seizoen kracht bij door een comeback van FC Emmen weer weg te poetsen. Na een krul in de verre hoek van Ro-Zangelo Daal scoorden Patrick Brouwer vanuit een lastige hoek na een fout van AZ en Maikel Kieftenbeld met een knal namelijk kort achter elkaar trefzeker voor de bezoekers, die met een voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft draaide de thuisploeg het juist om. Dave Kwakman dribbelde naar binnen en maakte gelijk. De winnende treffer was een schuiver van Ernest Poku, die afgelopen zaterdag nog 22 minuten inviel bij het eerste elftal tijdens de 5-1 nederlaag bij PSV.