Blamage Amrabat en Tighadouini, eerste zege Neville

Reacties

Het toernooi om de Copa del Rey is na één ronde al voorbij voor Nordin Amrabat en Adnane Tighadouini. De twee voormalige Eredivisie-aanvallers verloren woensdagavond met Málaga ook de return van tweedeklasser Mirandés. Gary Neville had meer succes. De Engelsman boekte zijn eerste zege als coach van Valencia. Eibar knokte zich knap terug naar een achtstefinaleplaats.

Blamage Amrabat en Tighadouini, eerste zege Neville

Málaga – Mirandés 0-1 (1-2)
Málaga had twee weken terug met 2-1 verloren op bezoek bij Mirandés, maar met de thuiswedstrijd nog voor de boeg was dat niet eens zo'n heel slechte uitgangspositie. Toch ging het mis voor de ploeg van Tighadouni en Amrabat, die zijn landgenoot in de zeventigste minuut verving. Lagio Júnior schoot de nummer elf van de Segundo División drie minuten daarna immers op voorsprong. Málaga moest twee keer scoren, maar dat lukte de minst productieve club van de Primera División (negen goals) niet.

Valencia* – Barakaldo 2-0 (3-1)
De thuiswedstrijd van Valencia tegen Barakaldo was na de 3-1 zege op bezoek bij de derde divisionist niet meer dan een formaliteit, maar had desondanks waarde voor Los Che. Neville had zijn eerste duels met Olympique Lyon (0-2) en Eibar (1-1) immers niet gewonnen. Nu kwam die zege er wel. Santi Mina en de door Nevilles voorganger Nuno verbannen Álvaro Negredo hadden de eindstand al na een half uur bepaald.

Eibar* – Ponferradina 4-0 (0-3)
Eibar moest in tegenstelling tot Valencia wél aan de bak tegen Ponferradina. De Baskische nummer tien van de Primera División moest een 3-0 nederlaag wegpoetsen tegen de Segunda División-club. Geholpen door een vroege rode kaart van Jesús Berrocal slaagde Eibar daar glansrijk in. Vlak voor rust startte Borja Bastón de inhaalrace, die dankzij Sergi Enrich, Simone Verdi en Mikel Arruabarrena vijf minuten voor tijd was gecompleteerd.

Overige uitslagen:
Athletic de Bilbao* - Linense 6-0 (2-0)
Getafe - Rayo Vallecano* 3-1 (0-2)
Real Sociedad - Las Palmas* 1-1 (1-2)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.