Blakende vorm Aké valt ook tegen Bayern op: 'Een foutloos optreden'

Reacties

Nathan Aké maakt een ijzersterk seizoen door en gold ook tegen Bayern München als een van de uitblinkers bij Manchester City. En dat ontgaat de Engelse pers niet.

Blakende vorm Aké valt ook tegen Bayern op: 'Een foutloos optreden'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Bayern München
Bayern München

'Aké zet zijn uitstekende seizoen voort met een foutloos optreden', schrijft de BBC over de wedstrijd van de 28-jarige Hagenaar. Van Sky Sports krijgt Aké een 8 als rapportcijfer. Daarmee hoeft hij alleen Rúben Dias voor zich te dulden. De Portugees krijgt een 9 van het Engelse tv-station.

'Hij heeft Coman volledig uitgeschakeld', zag 90min, dat ook een 8 overheeft voor de prestatie van de Oranje-international. 'Aké heeft zijn werk goed gedaan.' Squawka lichtte de Opta-statistieken van Aké uit en zag dat hij vooral in de lucht soeverein was met honderd procent gewonnen kopduels. Bayern-aanvaller Kingsley Coman beleefde een rampzalige avond en kon geen enkele keer langs de linksback snellen.

Aké, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Manchester City, speelde zes van de negen Champions League-duels tijdens de lopende campagne. In de Premier League kwam hij 23 van de 29 wedstrijden in actie. De voormalig Chelsea-speler heeft nog een tweejarig contract in het Etihad Stadium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.