Blackburn verpest afscheid Curbishley

Blackburn Rovers deed wat het moest doen om in de race te blijven voor Europees voetbal en won met 2-0 van Charlton Athletic. De ploeg van coach Mark Hughes verpeste daarmee het afscheid van Alan Curbishley.

Vlak voor aanvang van het duel werd bekend dat Curbishley aan het einde van het seizoen vertrekt en dat de ontmoeting met de Rovers zijn laatste thuiswedstrijd zou zijn als manager op The Valley. Blackburn was echter veel te sterk en voorkwam dat Charlton met een zege zijn coach uitzwaaide.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Morton Gamst Pedersen gooide enorm ver in, waarna Steven Reid bij de eerste paal de bal binnenknikte. Halverwege de tweede helft besliste Chris Powell het ongelijke treffen door een voorzet van Florent Sinama-Pongolle ietwat schlemielig in zijn eigen doel te werken, na dom uitkomen van zijn doelman Stephan Andersen.

Door de zege klom Blackburn naar de zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de UEFA Cup.