Blackburn laat Diouf op zoek gaan naar nieuwe club

El-Hadji Diouf kan ook na het verstrijken van de transferdeadline nog op zoek naar een nieuwe club. Blackburn Rovers maakte donderdag bekend dat het contract met de aanvaller is ontbonden.

Blackburn laat Diouf op zoek gaan naar nieuwe club

De dertigjarige Senegalees werd bij het grote publiek bekend tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Les Lions de la Teranga bereikten de kwartfinale, waarin ze werden uitgeschakeld door Turkije (na verlenging). Diouf hield aan het toernooi een transfer over naar Liverpool, dat hem kocht van RC Lens.

Maar in Liverpool maakte de aanvaller weinig indruk. Diouf scoorde slechts drie keer in 55 competitieduels en na twee jaar vertrok hij op huurbasis naar Bolton Wanderers, dat hem ook definitief inlijfde. Via Sunderland kwam de 69-voudig international (21 doelpunten) in 2009 bij Blackburn Rovers terecht.

Maar ook daar imponeerde Diouf niet: in zestig wedstrijden scoorde hij vier keer en het afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Glasgow Rangers. Aangezien het Blackburn niet lukte om Diouf tijdens de afgelopen transferperiode te verkopen, besloot de club zijn nog één jaar doorlopende contract te ontbinden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's