Bizarre slotfase brengt Newcastle dicht bij de afgrond

De donkere wolken pakken nog meer samen boven Newcastle United, dat na het verlies bij Norwich City dieper in de problemen is gekomen. Sunderland pakte een punt.

Norwich City - Newcastle United 3-2
De wisseling van de wacht heeft Newcastle United nog bitter weinig soelaas kunnen bieden. Ook manager Rafael Benítez heeft geen einde kunnen maken aan de wagenziekte die mede een verklaring is voor de hachelijke situatie van The Magpies. Want vooral uitwedstrijden worden nog steeds bijzonder slecht verteerd.

Op Carrow Road ging zaterdag de achtste wedstrijd op vreemde bodem op rij verloren. De Nederlandse enclave Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat en Vurnon Anita kon niet voorkomen dat Norwich City de cruciale wedstrijd in de jacht op handhaving na een bizarre slotfase won.

Op slag van rust deelde Timm Klose de eerste klap uit aan de bezoekers. In de 71ste minuut zorgde Aleksandar Mitrovic, negen minuten eerder in het veld gekomen voor Anita, voor de gelijkmaker. Maar de vreugde maakte al snel plaats voor een nieuwe teleurstelling. Dieumerci Mbokani had met een hard schot het adequate antwoord voor Norwich op de 1-1.

Newcastle United toonde andermaal veerkracht dankzij opnieuw Mitrovic. Maar de Servische aanvaller werd niet de reddende engel die hij twee weken geleden was geweest in de derby tegen Sunderland (1-1). Martin Olsson zorgde in de laatste minuut voor de bizarre ontknoping van de degradatiewedstrijd. De verdediger werd daarmee de gevierde man bij Norwich City, dat door de zege de directe concurrent Newcastle United op zes punten heeft gezet. Dat gat is ook de marge die Newcastle moet goedmaken om zich te handhaven.

Sunderland - West Bromwich Albion 0-0
Nummer achttien Sunderland sprokkelde in de strijd tegen degradatie een welkom punt, maar het doelpuntloze gelijkspel tegen West Bromwich Albion voelde aan als een tegenvaller. The Black Cats waren beduidend vaker gevaarlijk dan de bezoekers, getuige ook de verhoudingen qua schoten (22-3). Oranje-international Patrick van Aanholt was een van de spelers die namens Sunderland dicht bij een treffer was geweest. Zijn vrije trap ging net naast, zoals alle pogingen van de thuisploeg tevergeefs bleken. Daardoor groeide de achterstand op Norwich naar vier punten.