Bizarre expeditie Khabarovsk-fans: dagen reizen voor uitwedstrijden

Reacties

Fans van het Russische SKA-Khabarovsk staan komend seizoen voor mogelijk de grootste uitdaging uit hun supportersleven. De club promoveerde voor het eerst in de historie naar het hoogste niveau, maar supporters moeten bizarre afstanden afleggen om een uitwedstrijd te bezoeken in de Premier Liga.

Bizarre expeditie Khabarovsk-fans: dagen reizen voor uitwedstrijden

Supporters van SC Heerenveen, FC Groningen en Roda JC Kerkrade mogen in hun handen knijpen. De afstand tussen de noordelijke provincies en Kerkrade is immers een lachertje vergeleken bij de expeditie die supporters van Khabarovsk elke uitwedstrijd te wachten staat.

De debutant op het hoogste niveau speelt zijn thuiswedstrijden in het Lenin Stadium, op een steenworp afstand van China. Door de promotie moet Khabarovsk meermaals naar Moskou afreizen, dat precies zeven uur en 45 minuten vliegen is. Mensen met vliegangst of een gebrek aan financiële mogelijkheden zijn al helemaal de klos: met de auto is het zo'n viereneenhalve dag rijden over een slordige 8419 kilometer. De trein is ook een optie, maar dan ben je nog een dag langer zoet.

Het kan overigens nog veel erger dan Moskou: de meest verre uitwedstrijd is die tegen FC Krasnodar, dat zijn wedstrijden speelt in het Krasnodar Stadium op ruim negenduizend kilometer van Khabarovsk. Ook het tripje naar Sint-Petersburg voor de ontmoeting met Zenit wordt een helse onderneming. Het Petrovsky Stadium ligt niet ver van Finland af en vergt 8860 kilometer reizen voor de Khabarovsk-fans.

De supporters balen ongetwijfeld van het feit dat Yenisey Krasnoyarsk er niet in slaagde promotie af te dwingen in de nacompetitie. Krasnoyarsk ligt immers 'slechts' op 4200 kilometer afstand. Met 6600 kilometer reizen is het FC Ural dat komend seizoen voor Khabarovsk als streekgenoot geldt in de Russische competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.