Bizarre clausule dreigt voor te productieve Arouna Koné

Arouna Koné bevindt zich in een bizarre situatie. Zijn succesvolle verblijf bij Levante dreigt abrupt te eindigen vanwege een te hoge productie.

Bizarre clausule dreigt voor te productieve Arouna Koné

Levante huurt Koné dit seizoen van Sevilla, dat in de huurovereenkomst vastlegde dat de Ivoriaan per direct moest terugkeren op het moment dat de spits achttien keer heeft gescoord. Gezien zijn magere productie in zijn vier seizoenen (één treffer in 42 duels) leek dat een clausule zonder consequenties.

Inmiddels staat Koné op de bewuste drempel. Inclusief twee treffers in het toernooi om de Copa del Rey staat de teller op zeventien. De vraag is of hij daadwerkelijk aan zijn achttiende doelpunt gaat komen.

Tegen Real Zaragoza is Koné woensdag niet van de partij door een schorsing. De Ivoriaanse spits kreeg zaterdag zijn vijfde gele kaart nadat hij zijn shirt uittrok om zijn, inderdaad zeventiende treffer van het seizoen te vieren. Bovendien hield hij aan het duel met Granada een voetblessure over die hem twee weken aan de kant houdt. En laat het seizoen in de Primera División nu net nog twee weken duren… Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's